Primul TRAMVAI dedicat Centenarului Marii Uniri a fost pus în circulație (FOTO)

Primul TRAMVAI dedicat Centenarului Marii Uniri a fost pus în circulație (FOTO)

Primul  tramvai dedicat Centernarului Marii Uniri a fost pus în circulație, joi, în municipiul Arad, cu scopul de a omagia, într-un mod inedit, împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, anunță Centrul Municipal de Cultură Arad.

În municipiul Arad vor circula pe tot parcursul anului 2018 mai multe tramvaie care au fost inscripționate cu mesaje și imagini specifice Centenarului Marii Uniri.

Proiectul se înscrie în seria de activități dedicate Centenarului Marii Uniri care vor fi puse în practică anul viitor, iar autoritățile au ales inscripționarea tramvaielor considerând că acestea au maximă vizibilitate și impact direct în rândul arădenilor.

Astfel, unul dintre tramvaiele care va circula prin oraș va fi decorat integral cu  câteva portrete ale personalităților esențiale pentru înfăptuirea Marii Uniri: regele Ferdinand și regina Maria, Vasile Goldiș, Ion Suciu și Ștefan Cicio-Pop.

Pentru garniturile care nu vor fi decorate integral, s-a ales expunerea unor „povești“ care au legătură cu Unirea: intrarea armatei române în Arad, redacția ziarului Românul, echipa negociatorilor cu contele Tisza etc.

Toate fotografiile vor fi adunate pe un afiș explicativ ce va fi expus în interiorul garniturilor.

Tot pentru a marca, într-un mod inedit, Centenarul Marii Uniri, autoritățile au amplasat panouri care ilustrează personalități culturale ca modele, cum ar fi portetul lui Ioan Slavici, pe clădirea Teatrului Clasic „Ioan Slavici“, portretele lui George Enescu și Bela Bartok pe clădirea Liceului de Arte „Sabin Drăgoi“. Aceste personalități, fie sunt din Arad, precum Ioan Slavici, fie au vizitat Aradul, George Enescu și Bela Bartok, Enescu fiind cetățean de onoare al Aradului.

Programul oficial al manifestărilor cultural artistice dedicate Centenarului Marii Uniri a fost lansat, la sfârșitul lunii noiembrie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“Arad, agenda evenimentelor cuprinde simpozioane, târguri, expoziții, filme, concerte și spectacole.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.