18 MILIOANE DE EURO pentru ca arădenii să aibă TREI SPITALE corespunzătoare

18 MILIOANE DE EURO pentru ca arădenii să aibă TREI SPITALE corespunzătoare

Consilierul local municipal Ionel Ciupe, președinte al ALDE Arad și candidat la funcţia de primar al Aradului, are soluții pentru problemele din sistemul sanitar cu care se confruntă de multă vreme municipiul.

Ciupe are trei propuneri, pentru a se crea condiţii mai bune în spitale. Acestea sunt:

– Transferarea Spitalului Municipal Arad la Primăria Municipiului Arad şi modernizarea unităţii medicale prin atragerea de fonduri europene.

– Relocarea Spitalului de TBC la Bulci, cu construirea unui nou pavilion.

– Transformarea actualului Spital TBC în în Spital Matern.

„Pentru mine, și cred că pentru majoritatea arădenilor, pe primul loc este sănătatea și pe locul doi învățământul, educaţia. În domeniul sănătății, Aradul este din păcate codaș. De aceea, am pentru Arad trei proiecte majore care să resusciteze sistemul sanitar, actualmente strangulat. Pentru realizarea celor trei proiecte consider că putem accesa fonduri europene, completate într-o mică măsură de fonduri de la bugetul de stat și de la bugetul local. Mai exact, pentru modernizarea Spitalului Municipal (10-20% fonduri din bugetul local, 50% fonduri europene și 30% de la Ministerul Sătătății) – aproximativ 10 milioane de euro. Relocarea Spitalului de TBC la Bulci cu construirea unui nou pavilion – ar costa aproximativ 5 milioane de euro iar modificările la noul spital TBC prin transformarea lui în Spital Matern – aproximativ 3 milioane de euro”, a declarat Ionel Ciupe.

Ciupe Acesta a adăugat: „Vreau să punem banii arădenilor la vedere ca să putem face investiții și ca să avem soluții pentru spitalele din Municipiul Arad, spitale de care avem nevoie pentru a fi o comunitate sănătoasă”.

  1. Ciupe delirezi???? Maternul la TBC!?!?!?!

    Raspunde
  2. Desteptovici de cineva.Citeste inca o data articolul.Modificarea noului spital TBC ca sa devina matern, lucru agreat si de ministerul sanatatii se pare.

    Raspunde
    • Si care dealtfel este o porcarie mai mare ca el. 3 mil euro pentru o struto-camila :)), sunt mai multi bani decat a costat constructia sa. Delirul omului e complet cu spitalul ala de la Bulci, care nu poate fi in niciun fel competitiv, in primul rand niciun rezident, medic nu va accepta sa mearga la Bulci din Arad. Vor ramane posturile neocupate cum se intampla si acum. Iar modernizarea spitalului municipal e o alta porcarie, nu au sens investitii de mil euro intr-o cladire care oricum nu respecta nicio norma moderna si care oricum peste 10-15-20 de ani tot depasita va fi. Aradul are nevoie de un spital judetean unitar modern, nou construit cu linii de garda pe majoritatea specializarilor. Nu delirul unui fochist care n-are nicio treaba cu medicina

      Raspunde
  3. bravo domnule Ciupe…dar nu vei face in veci asta cu Mirandolina MANAGER!!!!!

    Raspunde
  4. spitalul tbc are 36 de incaperi…pt matern sunt insuficiente….trebuie saloane pt mamici pt copii sali operatie…sali si saloane pt ATI…e mic ca si structura…

    Raspunde
  5. sanatatea e prioritara 7 aprilie, 2016, 2:43 pm

    initiativa e foarte buna, doar ca singura posibilitate sa le pui in practica e sa ajungi primar ca altfel Falca nu va fi curios. El face doar chestii din care ii ies lui beneficii. Iti doresc succes la alegeri!

    Raspunde
  6. Dacă la privat sa putut construi și avem exemplul clinici Genesis atunci la stat de ce nu se poate face spital nou cu un proiect stabilit bine de la început ce secții vor funcționa în spital.

    Raspunde
  7. Dacă nu faceți nimic bun pentru populație mai bine nu mai candidați.

    Raspunde
    • Pai de ce sa nu candideze ca doar are nevoie de bani,firma lui este pe pierdere de vreo 10 ani cu vreo 500.000 de euro.A învățat și el de la Falcă ca în administrație se fac banii ușor ca de cind nevastă-sa este directoare la pensii a început sai meargă și lui mai bine.

      Raspunde
  8. Cu 18 milioane de euro s-ar construi spitalul judetean nou cu toate sectiile necesare inclusiv obstetrica-ginecologie. Asa ca, dupa ce Iotcu a facut „marea unire” si a administrat-o dupa bunul plac de a fost nevoit DNA-ul sa-l puna pe tuse, a venit Tolea si a propus permutarile Matern-noul tbc si viceversa, iar acum toti candidatii la primarie simt nevoia sa ofere o solutie la problema sanatatii in judetul (nu doar orasul) Arad. Baieti voi chiar vreti sa faceti ceva sau doar creionati noi posibilitati de a cheltui banii publici fara sa faceti nimic concret?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.