Polițiștii au rămas MUȚI DE UIMIRE! Peste 100.000 de dolari, GĂSIȚI plutind pe Dunăre. UNDE AJUNG BANII!

Polițiștii au rămas MUȚI DE UIMIRE! Peste 100.000 de dolari, GĂSIȚI plutind pe Dunăre. UNDE AJUNG BANII!

O zi din viața unui polițist nu presupune numai riscuri, ci și descoperiri uimitoare. De asta au avut parte polițiștii din Viena, în data de 5 decembrie când au recuperat din apele Dunării peste 100.000 de euro (echivalentul a 108.074 dolari). Bancnotele de 100 și 500 de euro pluteau nestingherite pe un braț al Dunării, când un tânăr le-a văzut și a sărit să le „culeagă”.

Martorii au interpretat greșit gestul bărbatului care s-a aruncat în apele reci ale Dunării, crezând că este vorba despre o tentativă de suicid, astfel că au alertat imediat poliția. Când au sosit la faţa locului, agenții l-au găsit pe tânăr adunând bancnotele din apă.

Poliţiștii încearcă acum să afle de unde provin banii.

Investigaţiile desfăşurate până în prezent nu au relevat niciun act de delincvență în zonă, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei vieneze.

„Băiatul a spus că intenționa să predea banii la poliție, dar întrebarea este dacă poliția sau băiatul i-a găsit”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Viena. Un lucru important, care trebuie lămurit, în condițiile în care, potrivit legislației austriece, în cazul în care o persoană găsește o sumă de bani și o predă poliției, acea persoană poate pretinde între 5% și 10% din sumă.

În cazul în care proprietarul de drept nu apare și nu este identificat, în termen de un an, persoana poate cere apoi întreaga sumă găsită.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.