Veste bună pentru PENSIONARI: Vor primi BANI MAI MULȚI începând de anul viitor

Veste bună pentru PENSIONARI: Vor primi BANI MAI MULȚI începând de anul viitor

După ce zilele trecute au apărut în presă informații cu privire la scăderea pensiilor pentru cadrele militare, începând cu prima zi a anului viitor, Guvernul vine și cu o veste bună pentru pensionari.

Astfel, pensiile se vor majora începând de anul viitor cu 5%, în loc de 4,31%, cât reieşea din calculele anterioare. Punctul de pensie va urca la 871,7 lei, de la 830,2 lei cât a fost în acest an.

Creşterea punctului de pensie a fost aprobată prin Ordonanţa de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

„În ordonanţă se prevede cadrul legal prin care se poate face majorarea punctului de pensie cu 5%, prin modificările legii privind sistemul unitar de pensii publice din 263/2010. Creşterea trebuia să fie de 4,31%, conform calculelor, dar în final s-a stabilit la 5%”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Ordonanţa arată că, prin derogare de la prevederile Legii privind sistemul unitar de pensii publice, în 2016 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5%, la 871,7 lei.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.