Rămâi fără paşaport dacă ai DATORII la Fisc: Începând de când SE VA APLICA această măsură!

Rămâi fără paşaport dacă ai DATORII la Fisc: Începând de când SE VA APLICA această măsură!

Există state în care legea limitează călătoriile în străinătate ale persoanelor care nu şi-au plătit taxele şi impozitele.

Astfel, potrivit unui proiect de lege promulgat de preşedintele american Barack Obama, care stipulează că Departamentul de Stat poate revoca, refuza sau limita paşapoartele datornicilor, americanii care înregistrează datorii la Fisc (IRS) de peste 50.000 de dolari vor rămâne fără paşapoarte, începând din 2016.

Și călătoriile aeriene interne ar putea fi afectate de această lege, din cauza unor noi prevederi legate de introducerea unor standarde naţionale pentru actele de identitate, care nu au fost adoptate de toate statele federale.

Este vorba despre statele Louisiana, Minnesota, New Hampshire şi New York (care beneficiază de o excepţie).

Detaliile administrative legate de noua lege sunt, însă, puţine. Legea poate însemna că Departamentul de Stat nu va emite un paşaport nou pentru un datornic, nu îl va înnoi sau chiar l-ar putea revoca.

Lista persoanelor afectate de măsură va fi realizată de IRS, care va aplica un prag de 50.000 de dolari de taxe federale neachitate, suma care include şi penalităţile şi dobânzile. La sesizarea Fiscului american, Departamentul de Stat urmează să ia aceste măsuri.

Mai mult decât atât, dacă o persoană va contesta impozitele datorate, pe cale administrativă sau în justiţie, acest fapt nu va influenţa decizia de anulare a paşaportului.

Măsura va fi anulată doar dacă datornicul îşi plăteşte taxele conform unui acord de eşalonare.

Libera circulaţie este un drept fundamental, atât între statele federale, cât şi la nivel internaţional, şi nu este clar dacă legea va trece sau dacă va fi contestată din punct de vedere constituţional.

Foto: mymoneyblog.info

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.