Aradul va primi 20 de milioane de euro pentru proiectul de regenerare urbană a cartierelor cu blocuri

Aradul va primi 20 de milioane de euro pentru proiectul de regenerare urbană a cartierelor cu blocuri

„Cartierele de blocuri construite înainte de 1989 în municipiul Arad își vor schimba imaginea și vor asigura un cadru de viață mai confortabil și mai plăcut locuitorilor, printr-un program complex de regenerare urbană inițiat de Primărie”, se arată într-o informare dată publicității de către Primărie.

Marți, în data de 29 decembrie 2015, Consiliul Local Municipal reunit în ultima ședință din acest an a aprobat semnarea unui nou acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru obiectivul de investiţie „Regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri din cartierele Alfa, Faleza Mureş, Confecţii, Micalaca, Vlaicu şi centru, inclusiv zona protejata din municipiul Arad”. Acordul de împrumut va asigura finanțarea cu 20 milioane de Euro a proiectului de regenerare urbană a cartierelor de blocuri. Valoarea totală a investițiilor programate pentru modernizarea cartierelor arădene este estimată de proiectanți la 50 milioane de euro.

Potrivit Primăriei, investițiile sunt necesare pentru eliminarea disfuncționalităților existente în zonele de blocuri la nivelul circulației auto și pietonale, pentru asigurarea locurilor de parcare și amenajarea zonelor verzi, pentru amenajarea de spații de recreere/de joacă pentru copii.

„Luând în calcul toate cartierele cu blocuri din municipiu se vede că mai mult de jumătate din cetățenii Aradului sunt beneficiari direcți ai acestui program de investiții. Este un proiect de 50 de milioane de euro pe care noi dorim să-l realizăm în trei-patru ani din bugetul local şi cu acest nou acord de împrumut de la BERD, cu una dintre cele mai mici dobânzi – între 1,7 şi 2%. Ca valoare și complexitate este al doilea mare proiect al Aradului din aceşti ultimi ani, după proiectul cu Banca Mondială pentru Gai, Bujac şi Sânicolau” a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

  1. Anette Pătean , este o mica diferenta intre a primi si a imprumuta , acuma am o dilema , ori esti tampita si nu stii sa faci diferenta, ori ai ascris asta la comanda faraonului

    Raspunde
  2. Este o veste foarte buna pt.ca de multi ani in Micalaca nu sa mai facut nimic legat de starea drumurilor,locurilor de parcare,canalelor care au devenit gropi etc. Cand spun asta ma refer la zona strazilor din jurul Kaufflandului care sant praf,neasfaltate (Imasului.Caius Lepa) sau distruse de tot felul de santuri sapate de cei de la apa-canal (Barzavei).Aspectul zonei contrasteaza puternic cu cel al noului supermarket scotand si mai mult in relief nevoia de a moderniza si aceste strazi prafuite . iar locuri pt.viitoare parcari sant multe de-a lungul liniei de cale ferata(care este teren al Primariei.)

    Raspunde
  3. Mai exact vorbim de un imprumut foarte mare , mai precis – 20 de milioane de euro , o suma enorma pe care aradenii o sa o plateasca cu dobanda , comisioane si cota pt. smecherii gen Falca . Solutia era una simpla , FONDURI EUROPENE , si astea erau NERAMBURSABILE , din pacate toti consilierii au votat facatura Faraonului in spiritul nepasarii fata de locuitorii Aradului , halal consilieriI!!!!

    Raspunde
  4. Poate d-l primar se gândește puțin și la centrul Aradului.Mai sunt încă multe trotuare pline de gropi, la clădiri care urâțesc fața orașului, unele chiar pe bulevard.Pentru edificare priviți cu atenție vitrinele fostei librării Ioan Slavici, a fostei autoserviri Expres și altele.Nu se găsesc bani pentru zona centrală? Chiar dacă nu aduce prea multe voturi la alegeri! și aici trăiesc oameni,cetățeni ai Aradului,plătitori de taxe și impozite nu numai în Alfa,Vlaicu sau Micălaca.Mai gândiți-vă domnilor consilieri locali,domnule prima.r Atenție! împrumutul va fi plătit de către toți cetățenii Aradului!.

    Raspunde
  5. Roxana draga , exista o exceptie intre consilierii municipali , Ionel Ciupe nu a votat facatura lui Falca si a lacheilor lui care pentru aradenii inseamna indatorare pe 8ani .

    Raspunde
  6. D-nul Ionel Ciupe este consilierul consecvent principiilor sale , anti Falca si slugoii lui si pro-Arad , speram ca isi va anunta in curand candidatura la Primaria Aradului .

    Raspunde
  7. Daca nu a reusit cu proiectul Capitala culturala europeana sa investeasca 50 mil de euro acum a inventat alt proiect. Tot pentru 50.mil.de euro .
    E bine pentru cei care vor plati in urmatorii ani impozite tot mai mari !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.