Luptă pe ULTIMA SUTĂ DE METRI, în PNL, pentru PREŞEDINŢIA CJA din 2016. Cine sunt PRETENDENŢII

Luptă pe ULTIMA SUTĂ DE METRI, în PNL, pentru PREŞEDINŢIA CJA din 2016. Cine sunt PRETENDENŢII

Patru nume sunt vehiculate în PNL Arad în ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului Judeţean Arad din 2016. Trei dintre posibilii pretendenţi provin din fostul PDL: Adrian Ţolea, actualul preşedinte interimar al CJA, Iustin Cionca, în prezent consilier al lui Ţolea, şi Eusebiu Pistru, deputat.
Fiecare dintre cei trei are atuurile şi minusurile sale în încercarea de a pune mâna pe importanta funcţie.

Adrian Ţolea este avantajat de faptul că este deţinătorul funcţiei (chiar dacă din postura de interimar) şi ştie să profite din plin de acest lucru, căutând sprijin în partid şi în judeţ, pe la primari. În competiţia cu contracandidaţii săi ar putea fi invocat faptul că are mai puţină experienţă şi că – orice ar face – are lipită eticheta de „omul lui Falcă”. Dar, din acest punct de vedere, vorba aia, nici cu ceilalţi doi nu ne e ruşine!

Iustin Cionca este avantajat de experienţă (a fost primar, apoi parlamentar) dar este tras în jos prin faptul că a ocupat o funcţie bine remunerată la Compania de Apă, timp în care, de fapt, a făcut politică, dar şi de „perla” scăpată într-o emisiune TV, când a afirmat că, la nevoie, ar fi de acord (din nou!) cu tăierea pensiilor şi salariilor.

Şi Eusebiu Pistru are avantajul experienţei (secretar de stat, vicepreşedinte al CJA, parlamentar) dar ridică semne de întrebare despăgubirile primite de la stat în cazul exproprierilor pentru construirea autostrăzii şi faptul că numele său mai apare şi în alte dosare. Nu în ultimul rând, soţia sa, Geanina Pistru, a fost declarată incompatibilă de ANI, din cauza afacerilor dintre reprezentanţa auto a familiei şi societăţile aflate sub autoritatea municipalităţii.

Din fostul PNL, singurul nume vehiculat (realist vorbind!) este cel al senatorului Ioan Cristina, co-preşedintele PNL Arad. La fel ca şi colegii săi, acesta are plusurile şi minusurile sale. Dacă la avantaje poate fi trecut faptul că provine din noua generaţie de politicieni, fiind, din acest punct de vedere, pe placul conducerii centrale a PNL, Ioan Cristina are dezavantajul de a fi fost mai puţin vizibil în ultima vreme.

Rămâne de văzut care dintre cei patru va fi anunţat drept candidat la sfârşitul acestei luni, când expiră termenul până la care PNL Arad trebuie să-şi nominalizeze candidaţii la Consiliul Judeţean Arad şi Primăria Municipiului Arad.

  1. Dar nebunul de Luca Ciprian nu vrea????:))))

    Raspunde
  2. Vine o zi când merge si la Mocrea. Vine o zi!!! Pt nebun!

    Raspunde
  3. atentie mare ca ati uitat de Ovidiu Mosneag!!!!!!!!

    Raspunde
  4. Nebuni suntem toți ca votam asemenea leprosi

    Raspunde
  5. Sa fie oare un articol comandat de Nelutu Cristina? Nu de alta, dar singurul lucru „negativ” de Nelutu e acela ca „n-a prea fost vizibil”?

    Raspunde
  6. veti vedea in curând ca si Cionca va avea mari probleme,inclusiv cu ANI.

    Raspunde
  7. SI PISTRU ARE PROBLEME mari

    Raspunde
  8. niste tarani ,in care s-a umflat fasolea!!!…se cred infailibili dar tot ce pot sunt usoare parturi politice…oameni mici in caracter si altele….

    Raspunde
  9. ce sa zica negativ de Nelutu saracu?

    Raspunde
  10. Stirea momentului este ca Luca o sa-si recunoasca copiii, o ia de nevasta pe una din mame, normal si ca va ajunge vicepresedinte la CJA. Vine o zi

    Raspunde
  11. De Gh. Seculici cr spuneti ?

    Raspunde
  12. PNL va fuziona cu MP cel tarziu in martie iar candidatul va fi presedintele celei din urma, un om cu o buna pregatire manageriala.asa ca restul is fumigene

    Raspunde
  13. la MP in curând IGAS va presedinte

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.