Atenție părinți! Informații utile de la Inspectoratul Școlar Arad privind înscrierea copiilor în clasa I

Atenție părinți! Informații utile de la Inspectoratul Școlar Arad privind înscrierea copiilor în clasa I

În urma dezbaterii publice a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar 2016, Inspectoratul Școlar Arad aduce la cunoştinţă cetățenilor, apariţia prevederilor Procedurii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nr. 27.376/12.02.2016 privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv.

Astfel, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I, pot fi înmatriculaţi, doar pentru anul şcolar 2016-2017, în clasele I deja existente, în limita locurilor disponibile. Lista unităţilor de învăţământ care au locuri disponibile la clasa I şi numărul de locuri disponibile se găseşte pe site-ul ISJ Arad (www.isjarad.ro, secţiunea Înscrierea în învăţământul primar 2016) şi la avizierul unităţilor de învăţământ.

Perioada de înregistrare a solicitărilor de înscriere în clasa I a copiilor care îndeplinesc condiţiile de mai sus se realizează între 22 februarie și 28 februarie 2016 la sediul unităţilor de învăţământ care au locuri disponibile, după un orar afişat la avizierul unităţii de învăţământ. În solicitările părinţilor,tutorilor sau reprezentanţilor legali se va menţiona cauza amânării înscrierii în învăţământul primar.

Părintele poate depune o singură solicitare, fie la şcoala de circumscripţie, fie la o altă şcoală din lista unităţilor de învăţământ cu locuri disponibile. Unităţile de învăţământ vor transmite solicitările de înscriere către ISJ Arad şi Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice spre verificare şi avizare.

Prin urmare, se recomandă părinţilor care solicită înscrierea copiilor de 7 ani direct în clasa I să consulte pe site-ul ISJ Arad lista unităţilor de învăţământ şi numărul de locuri disponibile şi să se adreseze doar acelor unităţi de învăţământ care au locuri disponibile.Unităţile de învăţământ care nu au locuri disponibile nu vor face înscrieri în clasa I.

În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor este mai mare decât numărul locurilor disponibile, departajarea şi înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 martie – 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar pe baza criteriilor generale şi specifice de departajare.

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot suna la secretariatele unităților de învățământ care au locuri disponibile sau la Tel Verde 0800816257 între orele 8.00-16.00.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.