„Capitalul românesc, încotro”- propunere făcută de Constantin Traian Igaș pentru revigorarea patriotismului economic românesc

„Capitalul românesc, încotro”- propunere făcută de Constantin Traian Igaș pentru revigorarea patriotismului economic românesc

Senatorul Constantin Traian Igaș a depus săptămâna aceasta o declarație politică cu titlul “Capitalul românesc, încotro”, în care propune revigorarea patriotismului economic românesc.

Senatorul face referire la o declarație recentă a unui ministru polonez, declarație în care oficialul spune că statul trebuie să termine cu tratamentul privilegiat acordat firmelor străine și să lupte pentru interesele firmelor poloneze.

„Deși exprimarea ministrului poate fi catalogată ca fiind radicală, consider că trebuie să extragem doar ceea ce este sănătos din principiul evocat de oficialul polonez. Susțin cu tărie că este necesar să revigorăm patriotismul economic românesc, nu ca principiu radical, anti-european, ci ca principiu sănătos care să plaseze România ca parte distinctă a economiei europene, parte care să furnizeze pentru sine și pentru întreaga construcție europeană plus-valoare”, este de părere senatorul liberal.

Parlamentarul arădean consideră că este cazul unei reforme economice în România, una care să fie fundamentată pe legi economice, nu pe supraviețuire.

„Este necesar un program pentru salvarea mediului economic antreprenorial românesc și este de datoria noastră și a Executivului să oferim mediul propice capitalului românesc să se dezvolte. Statisticile spun că 77% din rezultatul net pozitiv este obținut de către capitalul românesc. Deci putem spune cu certitudine că activitatea desfășurată de capitalul românesc este semnificativ mai eficientă. Astăzi, capitalismul românesc a dispărut de tot din anumite sectoare economice, cum este domeniul lucrărilor de construcţii de autostrăzi. În aceste condiții, devine clar că atât Parlamentul cât și Executivul trebuie să conlucreze pentru a oferi sprijinul legislativ mediului economic”, declară senatorul Constantin Traian Igaș.

  1. cam tarziu d-le Igas. Cand trebuia branconai prin padurile Araduli

    Raspunde
  2. Astia nu au rusine!

    Raspunde
  3. Intelectualul Igas scrie.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.