Mircea Purcaru: Inițiativa Guvernului menită să sprijine exportul ar trebui să fie o șansă pentru brandurile românești

Mircea Purcaru: Inițiativa Guvernului menită să sprijine exportul ar trebui să fie o șansă pentru brandurile românești

Președintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, salută o inițiativă a Guvernului Cioloș menită să sprijine exportul, dar consideră că ar trebui susținuți cu prioritate producătorii de branduri românești omologate ca atare.

„Guvernul a aprobat Programul multianual din care fac parte mai multe subprograme de sprijinire a sectorului IMM, din care face parte și cel de susținerea operatorilor economici în promovarea exporturilor. Prin această schemă de minimis de promovare a exportului vor fi finanțate de la bugetul de stat costurilor de participare la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice organizate în străinătate, precum şi a costurilor aferente studiilor de piaţă şi pe produse. Dincolo de sumele avansate pentru aceste acțiuni, important este faptul că se dă un semnal pozitiv pentru IMM-urile care fac export sau ar putea să facă dacă sunt ajutate. Ca vicepreședinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Romania, salut continuarea Programului multianual al Guvernului, dar, pentru ca sumele acordate de la buget să fie cât mai consistente, cred că ar fi benefic creșterea alocării pentru aceste programe a procentului din PIB pentru ca fondurile disponibile la nivel de țară ajung doar pentru câteva sute de IMM. Totodată, sprijinul de stat ar trebui îndreptat cu prioritate spre producătorii de branduri românești omologate. S-ar crea o relație de tip win-win prin care scurgerea de capital spre firme mamă din străinătate ar fi, într-o anumită măsură, contracarată prin inversarea procesului”, spune Mircea Purcaru.

Pentru o politica cu adevărat coerenta și pentru masuri eficiente de sprijinire a sectorului IMM este vitală reînființarea Ministerului pentru IMM, consideră Mircea Purcaru. Astfel, nu doar că sectorul privat romanesc ar fi mai bine susținut, dar s-ar sprijini mai bine firava clasa de mijloc.

  1. Unde sunteti d-na Lia Ardelean ?ne lipsiti , sper sa primim un semnal ….de bine , normal!

    Raspunde
  2. Asta nu-i exclus din ALDE?

    Raspunde
  3. da de ce tot fortezi cu iesitul in presa si alea alea? lasa bre politica ca nici ai tai nu te mai vor

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.