Rezultate dezamăgitoare la simularea examenului național de Bacalaureat

Rezultate dezamăgitoare la simularea examenului național de Bacalaureat

Procentul de promovabilitate la simularea examenului național de Bacalaureat este destul de scăzut, dovadă că elevii arădeni nu sunt foarte pregătiți pentru examenul din vară. De asemenea, există și un dezinteres față de această simulare, sute de elevi neparticipând la nici una dintre probe.

Din numărul total de lucrări evaluate la simularea examenului național de Bacalaureat procentul de lucrări cu note peste 5 la clasa a XI-a este de 30,33%, iar la clasa a XII-a de 40,17%. De precizat că, la clasele a XI-a, 343 de elevi nu s-au prezentat la nici una din probe, iar 364 de elevi s-au prezentat doar la o probă. În ceea ce privește clasele a XII-a, 504 elevi nu s-au prezentat la nici una din probe și un număr de 441 de elevi s-au prezentat doar la una sau două din probele simulării examenului național de Bacalaureat.

Rezultatele simulării au fost afişate la avizierele şcolilor și pe forumul ISJ Arad în cursul zilei de azi.

Scopul simulărilor examenului de Bacalaureat este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile și standardele examenului cât și, pe de altă parte, facilitarea unei analize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor. Se preconizează ca profesorii, împreună cu elevii și părinții acestora, să analizeze rezultatele simulărilor și să gândească planuri de remediere și îmbunătăţire a calităţii nivelului de pregătire al candidaţilor. Prin implementarea acestor planuri se dorește ca, la momentul examenului, elevii să fie capabili de rezultate superioare celor din anii anteriori.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.