ULAL Arad, la o conferinţă pe tema termoficării centralizate

ULAL Arad, la o conferinţă pe tema termoficării centralizate

Conducerea Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad a participat la Conferinta cu tema Termoficarea Centralizata, desfasurata la Iasi in perioada 23 – 26 martie 2016.

La intalnire au participat reprezentanti ai uniunilor asociatiilor de proprietari din tara, reprezentanti ai autoritatilor locale si nationale, ai operatorilor de termoficare.

O reuniune de lucru privind investitii cu fonduri europene si proprii pentru modernizarea instalatiilor, conformarea la normele de mediu, studii stiintifice asupra efectelor poluarii provocate de solutiile alternative de incalzire – cat polueaza SACET fata de centralele de apartament.

O atentie deosebita a fost acordata implementarii proiectului de contorizare individuala a consumului de energie termica si apa calda, cu distributie pe orizontala.

Tinand cont de Legea nr. 121/2014 privind eficienta energetica, termenul limita de contorizare individuala este de 31.12.2016.

Parerea noastra este ca in blocurile de locuinte construite in perioada 1950 – 1990 este greu de realizat distributia pe orizontala fara a afecta serios caile de acces in locuinte in sensul transformarii acestora in spatii cu destinatie tehnica cu multe instalatii si contoare in plus fata de cele existente pentru gaze naturale.

Solutia cea mai buna o reprezinta producerea energiei termice folosind surse regenerabile care sa duca la obtinerea unui pret suportabil de catre populatie si a unui confort de locuit decent.

Investitiile majore ar trebui directionate in reabilitarea termica a cladirilor de locuit concomitent cu retehnologizarea centralelor termice, iar contorizarea individuala, mai ales in cazul distributiei pe verticala, ar trebui, sa fie ultima operatiune.

Conducerea U.L.A.L.
Dorina Lupse – Presedinte

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.