OPT români au MURIT arși de vii într-un accident în Spania!

OPT români au MURIT arși de vii într-un accident în Spania!

Opt români și-au pierdut viața într-un accident rutier petrecut în Spania, în apropiere de localitatea Albatera, lângă Alicante. Potrivit primelor informații, este vorba despre șase adulți și doi copii.

Accidentul a avut loc pe autostrada A7. Microbuzul în care se aflau românii s-a răsturnat pe autostradă și a luat foc, scrie presa spaniolă, potrivit căreia în autocar se aflau imigranți români.

Din primele informații, microbuzul a fost lovit de un camion care venea din sens opus și care a intrat pe contrasens. Deși la kilometrul unde s-a produs accidentul este un gard dublu de metal care separă cele două direcții de trafic, camionul a reușit să pătrundă pe sens opus. Ambele vehicule s-au răsturnat, iar microbuzul a luat foc și a ars complet, fiind prins între camion și un perete al șanțului de scurgere a apei de ploaie.

Trei bărbați, trei femei, un băiat și o fată, toți de origine română au ars de vii.

Singurul supraviețuitor al accidentului este șoferul camionului, care a fost proiectat 20 de metri pe șosea. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Regional de Vega Baja, Orihuela. Testul de alcoolemie a ieșit negativ, potrivit unor surse din Poliția Rutieră spaniolă.

Ministerul Afacerilor Externe al României susține că este la curent cu accidentul petrecut în Spania, dar nu a precizat clar, până în acest moment, dacă este vorba de cetățeni români printre victime, deși toate ziarele spaniole care relatează despre accident, susțin că acestea sunt de naționalitate română.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri dimineață, faptul că cele opt persoane decedate în accidentul rutier produs în Spania, sunt de naționalitate română, precizând că este posibil să existe şi o a noua victimă.

Foto: 20minutos.es

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.