A doua ediție a Festivalul de film documentar începe astăzi

A doua ediție a Festivalul de film documentar începe astăzi

 

A doua ediție a Festivalului de film documentar debutează în această seară de la ora 19, la Cinema Arta, situat pe strada Vasile Alecsandri 2.

La deschiderea oficială vor participa membrii Boardului acestui festival Mihai Chirilov, Mona Nicoară și Corina Șuteu.

În prima zi a festivalului, spectatorii sunt invitați să vizioneze filmul PRIMARUL CHINEZ (THE CHINESE MAYOR), China 2015, 89 minute. Geng Yanbo, noul primar al Datongului, vrea să transforme vechiul centru minier într-un magnet cultural și turistic. Cu încăpățânare și perseverență de nestăvilit, primarul își pune în aplicare grandioasele planuri cu conștiința clară a faptului ca zilele lui în Datong sunt numărate. Un thriller politic cu acces incredibil la o relație rară dintre un personaj aparte și peisajul pe care îl locuiește și îl formează, și la conflictul dintre vechile structuri comuniste și noul capitalism antreprenorial din China.

Festivalul de film documentar fARAD este organizat de Romanian Film Initiative | FilmETC sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură. Acesta este al doilea festival de film produs de Romanian Film Initiative | FilmETC, dupa Making Waves: New Romanian Cinema, organizat de la Lincoln Center în New York și ajuns anul acesta la a zecea ediție.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.