A fost inventată PERDEAUA DE DUȘ care TE SCOATE DIN CABINĂ după patru minute

A fost inventată PERDEAUA DE DUȘ care TE SCOATE DIN CABINĂ după patru minute

Mulți oameni obișnuiesc să uite de ei atunci când sunt sub duș, fie că fredonează melodia preferată, fie pur și simplu că se gândesc în altă parte. Pentru a preveni irosirea apei și a-i face pe oameni să conștientizeze acest consum inutil de timp, un designer din Marea Britanie a inventat perdeaua de duș cu țepi gonflabili care scoate utilizatorul din cabină după patru minute.

„Robinetul este prevăzut, în acest caz, cu senzor care, după patru minute în care apa curge, declanșează alți senzori pentru a umfla niște țepi care pur și simplu te împing afară din duș, funcționând ca un ceas deșteptător: nu vrei să te trezesti dimineata, dar deșteptătorul te ajută să faci asta”, a explicat Elisabeth Buecher, designerul care se află în spatele acestei invenții.

Ideea acestor țepi vine dintr-un film regizat de Tim Burton, în care era prezentat un instrument de tortură cu ajutorul unor țepușe metalice („Sleepy Hollow”, Legenda călărețului fără cap).

Elisabeth Buecher cabina dus

Exista două modele — unul cu țepi gonflabili care odată umflați ocupă tot spațiul din duș și te obligă să ieși și unul care te cuprinde într-o „îmbrățișare” gonflabilă. Produsele nu sunt deocamdată disponibile pentru a fi achiziționate.

Foto: inhabitat.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.