A GĂSIT o bucată de sticlă și a PUS-O ÎN ACVARIU. După 35 de ani a primit O VESTE INCREDIBILĂ! Ce descoperise de fapt! (FOTO)

A GĂSIT o bucată de sticlă și a PUS-O ÎN ACVARIU. După 35 de ani a primit O VESTE INCREDIBILĂ! Ce descoperise de fapt! (FOTO)

Un bărbat care se plimba, împreună cu prietenii săi, pe malul râului Metlyakovka din regiunea Krasnoyarsk (Rusia), a găsit, la un moment dat, o piatră pe care a luat-o și a dus-o acasă. Timp de mai bine de 3 decenii a folosit-o drept obiect decorativ în acvariul peștilor, crezând că este un soi de sticlă fără valoare.

Oamenii de știință au, însă, o teorie interesantă despre piatra găsită în urmă cu 35 de ani, despre care au scris mai multe lucrări, una dintre acestea ajungând și în mâna Lidiyei Korshunova, soția celui care o descoperise.

Femeia, de profesie geolog, a citit lucrările unui specialist și a început să suspecteze că piatra din casa ei este, de fapt, o piatră de valoare.

Pentru a se convinge, femeia a trimis piatra la analize și a aflat o primă veste neplăcută: obiectul nu era, așa cum spera, un smarald uriaș, deși semăna mult.

În timp ce analizau obiectul, geologii au rămas uimiți să constate că acesta conținea de 7,5 ori mai mult nichel decât sticla obișnuită, de 6 ori mai mult cupru, de 20 de ori mai mult zinc, de 3 ori mai mult cobalt și de 40 de ori mai mult crom. Prin urmare, nu putea fi o simplă sticlă.

Astfel de cantități de minerale au mai fost găsite în trecut în tektite, obiecte de sticlă formate în urma impactului meteoriților.

Concluzia finală aparține unui fost specialist al Agenției Spațiale a Rusiei. Obiectul păstrat de-a lungul anilor în acvariu, ca o banală decorațiune, este de fapt o bucățică de sticlă extraterestră, ajunsă pe Pământ odată cu meteoritul care a lovit în urmă cu peste 100 de ani la Tunguska.

 

inside_lidia_korshuovapiatra1

Sursa: siberiantimes.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.