A RENUNȚAT la un salariu de un UN MILION DE DOLARI pe lună, de dragul angajaților

A RENUNȚAT la un salariu de un UN MILION DE DOLARI pe lună, de dragul angajaților

Directorul unei companii a decis să îşi reducă drastic leafa lunară, pentru a dubla salariile angajaţilor. Asta după ce a citit un articol într-o publicație despre fericirea umană. Omul de afaceri din Seattle a fost motivat şi de problemele financiare cu care se confruntau mulţi dintre angajaţii săi, care nu îşi mai puteau permite plata chiriei.

Americanul Dan Price s-a hotărât să crească salariul minim pentru angajaţii săi de la 48 de mii de dolari la 70 de mii de dolari pe an și susţine că, astfel, luptă, împotriva inegalităţilor economice din ce în cei mai pronunţate pe piaţa muncii din Statele Unite.

„Ce vreau să anunţ acum este faptul că începând cu acest moment, vom aplica o nouă politică de salarizare, iar salariul minim va urca la 70 de mii de dolari pentru toţi cei care lucrează aici. Salariul meu este legat de valoarea pieţei şi de suma pe care ar cere-o un înlocuitor. Din cauza acestei inegalităţi, remuneraţia mea ca director general executiv este foarte mare, câştig foarte mult. Acesta este motivul pentru care îmi voi reduce salariul la valoarea minimă. Acum ne confruntăm cu inegalităţi sociale mai pronunţate chiar şi decât cele din timpul marii recesiuni”, a declarat Price, într-un interviu lpentru Huffington Post.

Potrivit unui studiu publicat de Bloomberg, salariile persoanelor aflate în poziţii de conducere în Statele Unite sunt de 300 de ori mai mari decât cele ale angajaţilor de rând. Diferenţa uriaşă a stârnit nemulţumiri profunde din partea populaţiei. Un proiect de lege votat de Congresul american în 2010 urma să forţeze companiile listate la bursă să facă publice toate câştigurile directorilor. Cu toate acestea, legea nu a fost pusă în aplicare nici până în acest moment.

Foto: onenewspage.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.