A ȚINUT timp de 10 ani O COMOARĂ sub pat! A fost nevoie de un incendiu pentru a deveni unul dintre cei mai BOGAȚI OAMENI AI PLANETEI (FOTO)

A ȚINUT timp de 10 ani O COMOARĂ sub pat! A fost nevoie de un incendiu pentru a deveni unul dintre cei mai BOGAȚI OAMENI AI PLANETEI (FOTO)

Pățanie demnă de un film! Asta a trăit un filipinez, care trăia până nu demult în mizerie, fără să știe că ceea ce aruncase, cu ani în urmă, sub patul din locuința sa modestă valora o avere.

Bărbatul a ieșit, într-o zi la pescuit pentru a-și asigura hrana. Pe baltă a întâlnit un turist, cu care a stat de vorbă și pe care, la finalul zilei, l-a invitat la el acasă. Când au ajuns, bărbatul a avut parte de șocul vieții lui. Pe locul unde fusese mica lui locuință, rămăsese numai un morman de zgură.

Pe când se afla la pescuit, casa omului luase foc, iar vecinii, în zadar, se luptaseră să stingă flăcările.

În timp ce plângea de disperare, pescarul a zărit printre mormanele de zgură un bolovan care strălucea.

Și-a amintit că în urmă cu mai bine de zece ani, când pescuia în largul insulei Palawan, a aruncat ancora, iar aceasta a rămas prinsă în bolovan. Omul l-a scos la suprafață și l-a luat acasă, iar de atunci l-a considerat talismanul său norocos.

Când i l-a arătat turistului, acesta și-a dat seama imediat că nu era vorba despre o banală piatră, ci despre o perlă, una naturală, care valora milioane de dolari. Împreună au luat „bolovanul” și au mers la primăria din localitate, unde autoritățile au chemat experți pentru a o autentifica.

Atunci a aflat pescarul că „talismanul său norocos” cântărea 34 de kilograme și a fost evaluat la 100 de milioane de dolari.

Palawan-Giant-Pearl (1)

Uriașa perlă naturală a fost expusă, luni, în Filipine, la 10 ani după descoperirea ei.

Specialistii sustin că aceasta ar fi cea mai mare perlă naturală din lume. Precendentul record era deținut de “perla lui Lao Tzu”, găsită tot în apele din jurul insulei Palawan, dar care cântărește numai 6,4 kilograme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.