A TRĂIT COȘMARUL VIEȚII SALE: Era ÎN MISIUNE când a auzit un APEL venind din propria-i casă: „Da, e fiul tău!”

A TRĂIT COȘMARUL VIEȚII SALE: Era ÎN MISIUNE când a auzit un APEL venind din propria-i casă: „Da, e fiul tău!”

Viața nu este deloc simplă pentru paramedici, iar când sunt puși în situația de a răspunde unui apel care vine dinspre cineva cunoscut este cu atât mai dificil să intervină.

Un medic care lucrează pe ambulanță, în Australia, a avut parte de clipe de coșmar în momentul în care a auzit un apel venind, prin stație, din cartierul său.

Pete Keach (36 de ani) se afla într-o misiune de salvare, când la un moment dat a auzit un apel venind din casa sa. Bărbatul a simțit că se întâmplase ceva rău, așa că a pus mâna pe telefon și a încercat să ia legătura cu soția sa, însă, telefonul era ocupat. Colegii i-au confirmat câteva minute mai târziu: „Da, este adresa ta”.

Paramedicul s-a asigurat că pacientul la care venise este în regulă și a plecat rapid spre casa sa. Când a ajuns era, însă, prea târziu.

Fiul său de doar câteva luni fusese găsit, fără suflare, în pătuț, de către soția paramedicului, cea care a sunat imediat la 112. Trei ambulanțe se deplasaseră la fața locului, însă, manevrele de resuscitare s-au dovedit în zadar. Copilul decedase.

Motivul este cumplit: sindromul morții subite.

Acesta se caracterizează printr-un deces brusc al copilului sănătos, sub vârsta de 1 an. Decesul survine în timpul somnului. Nu există semnale ori simptome care să anunțe producerea acestui eveniment medical misterios.

Sindromul nu este considerat o boală în sine, ci mai degrabă un diagnostic sau o moarte inexplixabilă a sugarului. Atunci când medicii nu reușesc sa stabilească motivul exact al decesului, în urma investigațiilor complexe, iau adesea în calcul sindromul morții subite.

Pete Keach încearcă acum să strângă bani pentru a declanșa o campanie de informare pe tema sindromului, care face anual tot mai multe victime în rândul bebelușilor sub 1 an.

paramedic mother4 copil

Sursa: dailymail.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.