Academicianul Florin Gheorghe Filip, omagiat la Universitatea Aurel Vlaicu

Academicianul Florin Gheorghe Filip, omagiat la Universitatea Aurel Vlaicu

Universitatea Aurel Vlaicu (UAV) din Arad a găzduit zilele acestea Simpozionul Științific Omagial „Academicianul Florin Gheorghe Filip la 70 de ani”. Un simpozion dedicat personalității reputatului academician român născut la București în 1947. Doctor în automatică, vicepreședinte timp de 10 ani al Academiei Române, distinsul profesor ocupă în prezent funcția de preşedinte al Secţiei de Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei a Academiei Române și pe cea de Director al Bibliotecii Academiei Române.

Simpozionul de la Arad a fost un omagiu adus personalității academicianului român, alocuțiunile celor prezenți subliniind aspecte importante din activitatea științifică și managerială a domnului academician F.G. Filip. O atenție deosebită a fost acordată lucrărilor publicate de către distinsul academician, două din cele mai importante lucrări fiind prezentate pe larg de către locutori, profesori universitari din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Prezent la eveniment academicianul român a susținut conferința „Sisteme suport pentru decizii”.

În cadrul lucrărilor simpozionului au fost prezentate deasemenea proiectele științifice derulate în cadrul UAV, NanoArt-BioCell, unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare desfășurate în cadrul universității arădene de stat. Au susținut alocuțiuni prof. univ. dr. Ramona Lile, prof. univ. dr. Valeriu Beliu, prof. univ. dr Ioan Dzițac, prof. univ. dr. Valentina Bălaș, prof. univ. dr. Mariana Nagy.

„Prezența distinsului oaspete la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad ne-a onorat și ne-a oferit prilejul de a aduce un omagiu personalității academicianului român și în același timp de a pune în valoare activitatea științifică desfășurată în cadrul universității noastre. A fost un simpozion dedicat cercetării științifice”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.