Aceeași Mărie cu o altă pălărie! Aradul nu va mai avea Poliția Lucrărilor, ci Corpul de control al președintelui. Cum explică Cionca!

După ce săptămâni la rând ziarele locale au vuit că președintele CJ Arad Iustin Cionca vrea să înființeze Poliția Lucrărilor, azi acesta a precizat că „tema Poliției lucrărilor” a fost una pur electorală. Totuși, Aradul va beneficia de o autoritate care se va ocupa cu verificarea tuturor lucrărilor care se realizează pe bani publici, iar aceasta se va numi Serviciul Corp Control Președinte.

Consiliul Județean Arad a aprobat, astăzi, înființarea serviciului, precum și a Biroului de Executări Silite, două structuri considerate extrem de importante pentru eficientizarea activității administrative.

„Am promovat aceste schimbări din nevoia de a atrage la Consiliul Județean specialiști. Am promis că vom schimba ritmul în administrație și exact asta vrem să facem, iar pentru asta e nevoie de acoperirea unui segment mai larg, cu personal de specialitate. Îmi doresc să aducem în administrație profesioniști, oameni cu experiență. Știm cu toții că există o problemă cu calitatea investițiilor publice, așa că am votat pentru constituirea acestei structuri, care să verifice ceea ce se realizează pe bani publici”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acesta a subliniat că înființarea Biroului de Executări Silite a fost o necesitate, deoarece este nepermis ca amenzile date de Consiliul Județean (de exemplu pentru transportatorii care distrug drumurile județene fiindcă nu respectă restricțiile de tonaj) să nu fie încasate.

Iustin Cionca a precizat că Agenția Națională a Funcționarilor Publici a acordat aviz pozitiv pentru noile structuri, care vor deveni operaţionale în cel mai scurt timp posibil.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.