ACŢIUNE DE AMPLOARE pe linie rutieră. SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE în valoare totală de 60.000 lei

ACŢIUNE DE AMPLOARE pe linie rutieră. SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE în valoare totală de 60.000 lei

 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Rutier Arad şi Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, a indisciplinei pietonilor şi a conducătorilor de autovehicule care opresc sau staţionează neregulamentar.

Cu această ocazie au fost verificate 325 de autovehicule şi au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 24.000 de lei, din care: 10 pentru opriri şi staţionări neregulamentare, 9 pentru neacordare de prioritate pietonilor şi pentru traversări neregulamentare ale pietonilor, 4 pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, 116 pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată,  în urma acţiunii a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere (conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat), au fost reţinute 5 permise de conducere (pentru neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului) şi 4 certificate de înmatriculare.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat şi pe raza judeţului mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pe lângă cele de pe raza municipiului. Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 38 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 178 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. Cu ocazia raziei au fost reţinute 7 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

  1. Astfel de acțiuni sunt binevenite, darcam rare. Ar fi poate la fel de benefica o acțiune de depistare si sanctio are a persoanelor care traversaza neregulamentar strada și a conducătorilor de biciclete și mopede, care nu respectă cele mai elementare reguli de circulație.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.