Activitate educativ – recreativă organizată de Școala Profesională „Astra” Arad

Activitate educativ – recreativă organizată de Școala Profesională „Astra” Arad

Şcoala Profesională ,,Astra” Arad a organizat marți, 21 martie 2017, o activitate cu caracter educativ și recreativ, la care au fost invitați să participe copiii Centrului de criză Arad (coordonatori: inspector Sorin Roșca și Șef serviciu Macavei Sorin). Cei 25 de elevi ai claselor a IX-a și a X-a ai Școlii Profesionale au primit cu căldură pe cei 15 beneficiari, mai mici și mai mari, ai Centrului de Criză, pentru cunoaștere, socializare și pentru un campionat de tenis de masă. Programul a fost întregit prin vizitarea Societăţii „ASTRA” Vagoane Călători Arad.

Sportul recreativ permite tuturor practicanților să-și îmbunătățească sănătatea și bunăstarea, să învețe să lucreze în echipă, să știe să învingă și să știe și să piardă. Pentru acest fapt a fost binevenit pentru copiii din Centrul social arădean (însoțiți de educatorii Horga Luminița, Iorga Elena și Bătăneanț Cristina) să poată participa la activități sportive cu cei din Școala gazdă, și sunt bucuros că în centrul atenției lor (a direcțiunii Școli, prin domnul Stoica Cristian) în aceste zile este angajarea pentru a asigura ca sportul să devină tot mai inclusiv și ca binefacerile sale să fie într-adevăr accesibile copiilor din Centrul de criză.

Vizitarea Societății „Astra” Vagoane a avut menirea de a sublinia că munca este un element fundamental pentru demnitatea unei persoane. Munca, pentru a folosi o imagine, ne „unge” cu demnitate, ne umple de demnitate, ne face asemenea lui Dumnezeu, care a muncit și muncește, lucrează mereu (cf. Ioan 5,17), ne dă capacitatea de a ne întreține pe noi înșine, propria familie, de a contribui la creșterea propriei comunități. Oferirea unei școlarizării și a locurilor de muncă înseamnă preocupare față de demnitatea persoanei și face să nu se piardă speranța de azi și de mâine.

Programul educativ, informativ-preventiv și sportiv-recreativ a fost pentru toți un îndemn la studiu, la muncă, la raporturile de prietenie, spre ajutorul față de ceilalți. Viitorul copiilor sau tinerilor depinde și de modul în care știu să trăiască acești prețioși ani ai vieții. Dragi copii să nu vă fie frică de angajare, de sacrificiu și nu priviți cu frică la viitor. Mențineți vie speranța: există mereu o lumină la orizont.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.