Activități de informare și prevenție a BOLILOR INFECȚIOASE desfășurate de ASOCIAȚIA SANLIFE pentru ELEVII LICEELOR din Județul Arad (GALERIE FOTO)

Activități de informare și prevenție a BOLILOR INFECȚIOASE desfășurate de ASOCIAȚIA SANLIFE pentru ELEVII LICEELOR din Județul Arad (GALERIE FOTO)

Asociația arădeană Sanlife a desfășurat, în perioada 16-31 octombrie 2017, activități de informare și prevenție a bolilor infecțioase pentru elevii claselor a IX-a și a X-a ai liceelor aflate în județul Arad. Activitatea propriu-zisă s-a desfășurat în perioada 19-27 octombrie 2017, inițiatorii având nevoie și de o perioadă de pregătire (materiale și voluntari) și evaluare a proiectului.

Cinci sute doisprezece elevi au primit, pe lângă informațiile de rigoare de la voluntarii asociației și partenerii angajați în proiect, mape cuprinzând pliante informative, coli cu antet și pixuri, iar în cadrul atelierelor au fost organizate jocuri și concursuri cu premii, câștigătorilor fiindu-le înmânate săpunuri vegetale.

Asociația Sanlife a derulat proiectul „Răspândește informația, nu virusul” în colaborare cu două societăți comerciale din Arad, Blisper și Promosapiens, precum și cu psihologul arădean Călin Hopșitar. Proiectul a fost finanțat de Centrul Cultural Județean Arad.

Liceele și colegiile beneficiare ale proiectului au fost:

Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu

Încurajăm și sprijinim orice inițiativă de acest gen, informațiile acumulate de elevii noștri în cadrul acestui proiect sunt prețioase, retezând anumite mituri despre bolile infecțioase și furnizându-le adolescenților informații corecte despre acestea”, a declarat Dana Nemeș, director al Colegiului „Mihai Viteazul” din Ineu.

Liceul „Mihai Veliciu” Chișineu Criș

Nevoia tinerilor de a primi informații veridice este confirmată și de directorul liceului „Mihai Veliciu” din Chișineu Criș, Amelia Palcu, care susține campania inițiată de asociația „Sanlife”: „Elevii claselor a IX-a au obținut informații de calitate, veridice, adaptate nivelului lor de a înțelege modul de transmitere, dar și de prevenţie, a bolilor infecțioase, cu precădere cele cu transmitere sexuală. Aceste cunoștințe le vor fi de mare folos în viitor, vor şti cum să reacționeze în cazul în care se vor afla în situații de risc la care sunt expuși adolescenții în mod special. Ne dorim ca acest an în care se desfășoară campania să nu fie unul singular întrucât elevii au nevoie de acest gen de informații”.

Liceul teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica

„Nu ne aflăm la prima colaborare, Asociația Sanlife ne-a mai călcat pragul. Ne bucurăm că elevii noștri au fost cuprinși și în acest an în campania de informare, iar pliantele primite îi vor ajuta să-și fixeze informațiile dobândite. Tinerii sunt cei mai susceptibili la bolile infecțioase cu transmitere sexuală întrucât lipsa de informare și prevenție își spune cuvântul”, a declarat Daniel Toth, director al liceului teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

Liceul „Sever Bocu” Lipova

Liceul „Ion Creangă” Curtici

Click aici pentru a descărca pliantul (în format .pdf) despre despre bolile infecțioase cu transmitere sexuală.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.