Activităţi pentru combaterea accidentelor rutiere, în cadrul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Activităţi pentru combaterea accidentelor rutiere, în cadrul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

 

În cea de-a cincea zi a manifestării desfăşurate la nivel naţional, poliţiştii arădeni au continuat activităţile cu tema „Siguranţa rutieră” şi au organizat mai multe acţiuni pentru combaterea accidentelor rutiere.

Astfel, pe raza localităţii Pecica, peste 1.000 de elevi au format un lanţ uman într-o zonă intens circulată şi au transmis, prin afişe şi bannere, mesaje preventive participanţilor la trafic pentru reducerea riscului rutier, activităţi în care elevii au transmis mesajele preventive fiind desfăşurate şi pe raza localităţilor Chişineu Criş şi Lipova.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi informativ – educative cu elevii unităţilor de învăţământ din localitatea Chişineu Criş şi au fost organizate mai multe acţiuni de informare a conducătorilor auto atât pe raza municipiului cât şi pe raza judeţului Arad, acţiuni în care au fost oferite pliante cu sfaturi preventive pentru respectarea regulilor de circulaţie.

Pentru combaterea accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, vă recomandă:

„Înainte de a pleca la drum mai lung, trebuie verificată întotdeauna starea tehnică a autovehiculului. De asemenea, este bine să vă interesaţi cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Autoturismul trebuie echipat corespunzător. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz.

Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

De asemenea, respectaţi cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor rutiere şi îndrumările agenţilor de circulaţie.”

DSC_5187

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.