ACUZAȚII din SUA: Erdogan ar fi orchestrat LOVITURA DE STAT din Turcia

ACUZAȚII din SUA: Erdogan ar fi orchestrat LOVITURA DE STAT din Turcia

Clericul turc Fethullah Gulen, aflat în exil în Statele Unite și acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din 15 iulie din Turcia, a declarat că în spatele puciului eșuat s-ar afla de fapt președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează DPA, potrivit Agerpres.

„Atât de multe dovezi au apărut în ultimele zile încât acest lucru a devenit o certitudine”, a declarat Fethullah Gulen într-un interviu acordat DPA, ziarului german Die Zeit și ziarului spaniol El Pais, în locuința sa din Saylorsburg, Pennsylvania.

Erdogan a planificat lovitura de stat cu un an înainte și a trebuit doar să aștepte momentul potrivit, a declarat Gulen, care trăiește în exil în SUA din 1999.

La începutul acestei luni, guvernul turc a cerut în mod oficial Washingtonului extrădarea clericului în vârstă de 78 de ani, inamicul numărul unu al Ankarei, amintește DPA.

Erdogan se folosește acum de lovitura de stat eșuată pentru a-și consolida puterea, a spus Gulen.

El a mai afirmat că a cerut ca o comisie internațională formată din experți din Statele Unite ale Americii, Germania, Olanda și alte țări să investigheze tentativa de lovitură de stat și circumstanțele sale.

Sursa: Agerpres

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.