ACUZAȚII GRAVE la adresa Facebook. Cea mai puternică rețea de socializare LUCREAZĂ PE ASCUNS cu marile agenții guvernamentale?

ACUZAȚII GRAVE la adresa Facebook. Cea mai puternică rețea de socializare LUCREAZĂ PE ASCUNS cu marile agenții guvernamentale?

Un grup de senatori americani a lansat, recent, un proiect legislativ intitulat Cybersecurity Information Sharing Act (CASA), prin care se urmărește „îmbunătăţirea securității cibernetice în Statele Unite prin partajarea informaţiilor legate de ameninţările informatice şi pentru alte scopuri”.

După ce au apărut informații neoficiale conform cărora Facebook ar face lobby pentru ca proiectul să fie adoptat, CCIA, o asociaţie a industriei IT americană, din care face parte şi compania lui Zuckerberg, a transmis de curând că este împotriva acestui proiect de lege.

În aceste condiții, membrii ONG-ului american Fight for the Future au inițiat o petiție prin care cer reprezentanţilor Facebook mai multă transparență în legătură cu acest proiect de lege. Intitulată, „Facebook, ne-ai trădat!”, petiția ONG-ului le cere reprezentanților Facebook să explice opiniei publice care e poziţia reală a companiei pe acest subiect.

Cei care se opun legii susţin că firmele IT ar fi încurajate să ofere informaţii despre utilizatori şi în alte scopuri decât pentru securitatea cibernetică, iar negocierile şi presiunile se pare că ar fi fost făcute în spatele uşilor închise.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.