Adio GARAJE, în Vlaicu! Primăria va amenaja o PARCARE SUPRATERANĂ şi peste 1000 de locuri de parcare la sol

Adio GARAJE, în Vlaicu! Primăria va amenaja o PARCARE SUPRATERANĂ şi peste 1000 de locuri de parcare la sol

Regenerarea urbană va schimba faţa cartierului, anunţă administraţia locală.

Potrivit primarului Gheorghe Falcă, regenerarea urbană a spațiilor dintre blocuri vizează îmbunătățirea cadrului de viață din zona Calea Aurel Vlaicu prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară. Lucrările vor consta în amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajarea de parcări.

„În prezent, această zonă a municipiului prezintă o dispunere dezordonată a locurilor de parcare a autoturismelor, în mare parte sub forma de garaje metalice. În multe cazuri acestea sunt folosite pentru depozitare, în consecință locurile de parcare devin insuficiente”, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii, remis în urma unei conferinţe de presă a primarului Gheorghe Falcă.

În urma realizării acestui proiect, zona Calea Aurel Vlaicu va dispune de o suprafaţă de 39.522 de metri patraţi destinată parcării autovehiculelor, 11.442 de metri patraţi de trotuare amenajate, canalizare pluvială pe o lungime de 2.000 de metri, spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 10.019 de metri patraţi, 35 cvartale reamenajate, 1.167 de locuri de parcare amenajate la sol, la care se adaugă 43 locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

„În zona Calea Aurel Vlaicu vom încerca să încadrăm o parcare supraterană, în spatele pieţei agroalimentare”, a adăugat primarul Gheorghe Falcă.

Regenerarea urbană a spaţiilor dintre blocuri este o investiţie în valoare de 50 de milioane de euro şi este realizată din bugetul general al Municipiului Arad şi fonduri de creditare  BERD. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data  emiterii ordinului de începere. Până acum s-au semnat contractele de regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri în cartierul Micălaca. Săptămâna viitoare urmează cele aferente cartierele Alfa, Confecţii şi centrul municipiului, inclusiv zona protejată a oraşului Arad.

  1. Este bine nu nu mai are stadioane de desfiintat.
    Peste zece ani o sa inceapa cheltuieli de fonduri infernale pentru infrastructura cu destinatie sport.

    Raspunde
  2. ordinul de incepere a lucrarilor in Micalaca cand se va da , ca aici masinile blocheaza strazile , strazi care sant praf de cand primaria nu a mai facut nimic in acest cartier …..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.