Adrian Todor: „Administrația Falcă a mai dat o palmă culturii arădene“

Adrian Todor: „Administrația Falcă a mai dat o palmă culturii arădene“

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a respins proiectul depus de Primăria Arad pentru reabilitarea clădirii Teatrului de Stat „Ioan Slavici“. Un nou eșec al administrației Falcă în domeniul culturii, cel mai răsunător după proiectul Arad Capitală Culturală Europeană 2021, un eșec care scoate din nou în evidență incompetența administrației Falcă.

„În ultimii 12 ani, de când la conducerea Aradului avem echipa Falcă, Primăria a reușit să atragă foarte puține fonduri europene. Acum avem și explicația pentru care în Arad nu sunt proiecte realizate cu fonduri UE, ci doar prin împrumuturi: incompetența administrației locale, care a pierdut și acest proiect important privind reabilitarea Teatrului, proiect anunțat cu surle și trâmbițe de Gheorghe Falcă încă de anul trecut și care, din păcate, a fost respins de ADR Vest.De parcă nu era destul că avem clădirea Teatrului vechi care stă să cadă, că la Palatul Cultural se tot „lucrează“ de vreo 5 ani, iar clădirea nu se mai reabilitează, că s-au pierdut milioane de euro cu mascarada Arad Capitală Europeană a Culturii, administrația Falcă a mai dat o palmă culturii arădene, prin pierderea acestei finanțări. Sperăm ca în urma eșecului de proporții al lui Falcă și compania să nu ne trezim cu un nou împrumut de la BERD, pentru reabilitarea Teatrului. Știm că primarul Falcă e foarte priceput la împrumuturi, încât nici cei care luau pe vremuri credit după credit doar cu buletinul nu-l întrec, dar nu considerăm oportun să se apeleze din nou la BERD“, a declarat Adrian Todor.

„Așteptăm ca primarul Gheorghe Falcă să ne prezinte ce soluții are pentru reabilitarea clădirii Teatrului „Ioan Slavici“, în afara împrumutului, dar și cine se face vinovat de acest nou eșec al administrației locale. Și eventual, cineva să plătească pentru acest eșec, fiindcă nu e normal ca unii să aducă prejudicii municipiului Arad, ca și în cazul proiectului Capitală Culturală, și să nu răspundă nimeni“, a precizat deputatul PSD Arad Adrian Todor.

 

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.