Adrian Todor: „Falcă îşi bate joc de arădeni, de istoria Aradului, doar pentru a-şi satisface interesele personale”

Adrian Todor: „Falcă îşi bate joc de arădeni, de istoria Aradului, doar pentru a-şi satisface interesele personale”

Deputatul social-democrat Adrian Todor se declară împotriva demolării Pieţei Catedralei şi spune că aleşii locali ai PSD şi ALDE au iniţiat un proiect de hotărâre menit să menţină actuala destinaţie a acesteia.

Parlamentarul arădean se declară împotriva ridicării unui supermarket în acest loc, în care a funcţionat piaţa de mai bine de un secol şi jumătate.

„Consilierii municipali ai PSD şi ALDE au iniţiat un proiect de hotărâre pentru ca actuala destinaţie a Pieţei Catedralei să fie menţinută, iar locaţia să fie modernizată cu fonduri de la bugetul local. Joi va avea loc şedinţa de CLM în care acest proiect va fi supus votului aleşilor locali, alături de proiectul lui Falcă, de a demola actuala piață și a amplasa acolo Monumentul Marii Uniri. PNL şi Gheorghe Falcă au o atitudine duplicitară: pe de o parte, spun că susţin produsele locale, însă pe de altă parte, îşi doresc demolarea acestei pieţe, cea mai veche din municipiul Arad. În realitate, liberalii arădeni susţin doar samsarii de legume şi fructe, cum am văzut și la ultima acțiune PNL, unde au promovat bananele și kiwi, în loc să îi sprijine pe producătorii autohtoni de legume și fructe. Noi am sprijinit acţiunea producătorilor şi comercianţilor din Piaţa Catedralei, în urma căreia au fost adunate peste 5.000 de semnături de la arădenii care îşi doresc menţinerea pieţei în actuala locaţie”, a declarat Adrian Todor.

„Consilierii PSD şi ALDE vor vota proiectul de menținere a pieței, pentru a veni în sprijinul producătorilor locali, și vor fi împotriva proiectului inițiat de Gheorghe Falcă, privind amplasarea monumentului în piață. Piaţa Catedralei trebuie să rămână în această locaţie și trebuie modernizată de către autorităţile locale. Gheorghe Falcă, însă, se gândeşte doar la un nou mod de a-şi umple buzunarele. Vrea să facă loc unui nou supermarket, de pe urma căruia să aibă de beneficiat la modul personal, prin firma sa, care o duce atât de bine din bani primiți în urma unor astfel de investiții. Falcă îşi bate joc de arădeni, de istoria Aradului, doar pentru a-şi satisface interesele personale. Nu putem asista nepăsători la această bătaie de joc la adresa arădenilor și vom încerca prin toate mijloacele pe care legea ni le permite să oprim demolarea pieței. Nu poţi distruge o piaţă care funcţionează de 150 de ani, care face parte din istoria Aradului, doar pentru ca Falcă să-și bage bani în buzunare”, a mai spus deputatul Adrian Todor.

  1. tot aradul va cere sa terminati pasajele, sa alocati banii p romisi pentru terminarea stadionului, sa faceti onoua sala a sporturilor, tactica voastra este devoalata produceti discutii interminabile contra dezinformati oamenii , treceti de la o problema la alta care n-au nicio legatura , iar tinta voastra este sa nu se faca nimic

    le

    Raspunde
  2. deci daca vrei sa faci un monument in cinstea unirii, primaria are interese ascunse dupa mintea ta, dar tu care minti tot timpul ce interese ai?

    Raspunde
    • Stimate anonim 2. Si eu sunt deacord cu un monument al marii uniri dar care sa aiba si o conotatie istorica care chiar reprezinta acest eveniment important. De un astfel de colac cu mac care nu reprezinta nimic nu pot sa fiu multumit. Cat si despre amplasamentul unui astfel de monument (Dar in nici un caz acestui rahat intarit), locatia trebuie facuta intr-un loc central unde trebuie construit si un domeniu public adecvat (vezi zona Podgoria) pt a fi vazut usor de trecatori si turisti. Doar cine ar vrea sa ascunda un astfel de monument care reprezinta marea unire l-ar pune undeva laturalnic. Aici falca ii este frica ca sa nu supere pe acei hoti din udmr care dupa cum stiti nu au nici cele mai slabe sentimente fata de romani. Acest falca este extrem de slab neavand putina identitate nationala.

      Raspunde
  3. STIMATE DOMN MIHAI, nu cred ca in zona PODGORIA s-ar gasi o locatie, e destul de aglomerata altfel ar fi buna, dar in PIATA CATEDRALEI, ar fi in simbioza un LACAS SFANT CU UN MONUMENT SFANT ROMANILOR, un bun loc de pelerinaj si reculegere

    Raspunde
    • Din punctul meu de vedere trebuie gasita o zona direct centrala usor accesibila pt autobuze mari in caz de pelerinaj de care amintea-ti. Am citit de intentia ca exista posibilitatea de a dedica terenul fostei tricoul rosu care este pe cale de a fi achizitionat de primarie transformandul in parc. Aceasta zona este cred adecvata pentru un monument de o anvergura si o simbolistica asa de importanta. As fi de parerea ca un amplasament ar fi foarte bun si lateral cu casa de cultura dupa unele lucrari nu mari. Chiar mi-ar place sa fie in apropierea lacului si a catedralei ortodoxe. In ceea ce priveste arhitectura istorica a acestui colac este zero si nu reprezinta in nici un caz un eveniment atat de mare. Uni vor sa minimalizeze efectul national. Cei de la udmr sunt convins ca lucreaza la aceasta, fie prin presare la adresa lui falca, prin alegerea de design, dar si prin amplasament mai ascuns. Acest falca pt mine nu imi exprima nici incredere, nici viziune de a administra un oras si nici dragoste de Arad.

      Raspunde
  4. acese terenuri sunt detinute de niste rechini imobiliari, care sunt strans uniti in jurul ciumii rosii si nu le vor elibera decat pe sume exorbitante, au multe terenuri in urma jafului de la privatizari, singura solutie ar trebui sa fie nationalizate, deoarece au trecut multi ani si n-au facut nimic

    Raspunde
  5. apropo, cine iai face casa in arad si nu in locul lui de bastina

    Raspunde
  6. Ar trebuii aceste terenuri nationalizate. Asa este. Acest stat roman are de fapt doar nistei lingai fara pic de coloana vertebrala si fara pic de dragoste fata de tara. Imi este scarba de acestia, de toti ce au responsabilitate si nu urmaresc bunastarea amaratilor de romani.

    Raspunde
  7. de 27 de ani ROMANIA este furata , iar romanii stau pasivi cum niste escroci si jigodii ne mint , ne manipuleaza , iar ei fura tot

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.