Adrian Todor: „Parlamentarii PNL se opun premierii elevilor cu rezultate deosebite”

Adrian Todor: „Parlamentarii PNL se opun premierii elevilor cu rezultate deosebite”

Mai mulți deputați și senatori PSD, printre care și deputatul Adrian Todor, au inițiat un proiect de lege, prin care consiliile județene să poată acorda premii elevilor cu rezultate bune la învățătură. Miercuri, în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților, s-a dat aviz favorabil acestui proiect de lege, însă parlamentarii PNL au votat împotrivă.

„Alături de mai mulți colegi de la PSD, din Senat și Camera Deputaților, am inițiat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 1/2011 a Educației Naționale. Prin proiectul respectiv se permite consiliilor județene să asigure fonduri pentru organizarea, desfășurarea și acordarea premiilor olimpiadelor școlare și concursurilor școlare județene. Până acum, doar consiliile locale puteau acorda astfel de premii, însă există primării care nu pot suporta aceste fonduri din bugetul propriu, astfel că elevii cu rezultate bune din acele comunități au de suferit. Astfel, s-a inițiat acest proiect de modificare a Legii Educației Naționale, prin care consiliile județene vor putea interveni, acolo unde este cazul, și vor aloca bani pentru premii sau chiar vor putea suplimenta premiile acordate de consiliile locale, dacă bugetul județean permite. Din păcate, în ședința de miercuri a Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților, parlamentarii PNL au ales să se împotrivească acestui proiect, care totuși a primit aviz favorabil cu votul colegilor de la PSD“, susține deputatul Adrian Todor.

„Așa înțeleg parlamentarii PNL să sprijine învățământul de calitate, să recompenseze efortul elevilor, mai ales a celor din mediul rural, pentru care orice ajutor financiar este extrem de important. Observăm la parlamentarii PNL același dispreț față de învățământul românesc, față de elevi, profesori, părinți, pe care-l vedeam și pe vremea PDL, când Guvernul Boc a desființat sute de școli și grădinițe, județul Arad fiind fruntaș la acest capitol“, declară deputatul Adrian Todor, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.