Adrian Todor: Primarul Gheorghe Falcă ne dă o nouă lecție de ipocrizie, semnând inițiativa „Fără penali în funcții publice”

Adrian Todor: Primarul Gheorghe Falcă ne dă o nouă lecție de ipocrizie, semnând inițiativa „Fără penali în funcții publice”

Adrian Todor, deputat al PSD Arad, susține că primarul Gheorghe Falcă ne dă o nouă lecție de ipocrizie, semnând inițiativa „Fără penali în funcții publice“.

Este cu atât mai evident gestul politicianist al primarului, cu cât sunt de notorietate problemele pe care le are cu legea sau plângerile penale pe numele său care zac nerezolvate, pentru că Falcă a fost și este un protejat al sistemului, spune Todor.

„E o zicală românească: să nu vorbim de funie în casa spânzuratului. Este incredibil cât tupeu poate să aibă un om ca Gheorghe Falcă, un protejat al SISTEMULUI, care într-o țară în care se respectă statul de drept ar fi comunicat cu cetățenii doar la vorbitor, să se alăture unei campanii împotriva corupților. Tocmai el, care beneficiază de protecție în fața legii de ani de zile, pentru simplul fapt că e fin al fostului preşedinte Traian Băsescu, prieten al generalului SRI Florian Coldea, general al cărui naş este nimeni altul decât viceprimarul Aradului, Călin Bibarţ. Știu toți arădenii că pe numele primarului Gheorghe Falcă există nenumărate plângeri penale, pentru fapte mai grave decât cele pentru care alţi politicieni au fost puşi sub acuzare, plimbaţi cu cătuşe prin faţa camerelor de luat vederi, arestaţi, iar unii chiar condamnaţi. Dar el e protejat, așă că plângerile respective sunt bine ascunse, prin sertare. Știe o țară întreagă de celebrele bănci şi coşuri de gunoi cumpărate de Primăria condusă de Falcă, din bani europeni, cu 8.000 de euro bucata, respectiv 900 de euro bucata, de serviciile publice concesionate fără licitaţie firmelor de casă ale PNL, de falimentul CET Arad, care a ajuns la datorii de peste 100 de milioane de lei, de studii în valoare de peste 3 milioane de euro, care n-au avut nicio finalitate, de modul mai mult decât dubios în care s-a îmbogățit în acești 14 ani primarul Falcă, cel care în 2004 nu avea nici lacrimi să plângă, cum bine spunea un fost coleg al său din PNL”, afirmă Adrian Todor.

„Probabil pentru că se bucură în continuare de protecția acestui SISTEM tot mai șubred, Falcă își permite să facă astfel de gesturi care provoacă efectiv greață oricărui cetățean onest, care știe ce fel de politician este primarul Aradului, care știe cum se sifonează an de an banul public la Primăria Arad sau cum s-a îmbogățit peste noapte acest Dinu Păturică al zilelor noastre, care a venit la primărie cu datorii la întreținere și pleacă acasă, sau în altă parte, cu conturi pline, case, apartamente și mașini de lux. Să semnezi această inițiativă este încă o dovadă de ipocrizie din partea lui Falcă, președintele celei mai corupte filiale PNL, care a avut un președinte de Consiliu județean condamnat pentru trafic de influență, plus alți trei primari liberali condamnați definitiv pentru luare de mită“, spune deputatul PSD Adrian Todor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.