Adrian Todor: PSD Arad va solicita constituirea unei COMISII DE ANCHETĂ în cazul CET

Adrian Todor: PSD Arad va solicita constituirea unei COMISII DE ANCHETĂ în cazul CET

Consilierul local PSD Adrian Todor susține că problema CET-ului este departe de a fi fost rezolvată odată cu votarea „pe repede înainte” a preluării de către Primărie de la CET Hidrocarburi a unei părți a rețelelor de termoficare din Arad.

„Săptămâna trecută PSD Arad a votat, cu amendamentele de rigoare şi retragerea de pe ordinea de zi a obiectivelor patrimoniale cu statut incert, preluarea în patrimoniu de către municipalitate a reţelelor. Am făcut-o pentru că am considerat că interesele arădenilor primează. Cu toate acestea, datorită incompetenţei de care a dat dovadă administraţia locală în ultimii ani, s-au acumulat datorii uriaşe către ENERGOMONTAJ şi Cgaz, care plutesc ca o ghilotină asupra arădenilor. În acest timp, primarul Gheorghe Falcă preferă să facă campanie electorală la Bucureşti, nefiind câtuşi de puţin interesat de ceea ce se întâmplă în municipiu. Consecinţele se văd iar ascunderea adevărului în faţa arădenilor de către Primărie a condus progresiv la asemenea situaţii limită”, a precizat Adrian Todor într-o conferință de presă.

Social-democratul consideră că se impune convocarea unei şedinţe extraordinare a CLM pentru clarificarea situaţiei critice de la CET, astfel încât arădenii să nu mai riște să rămână fără apă caldă și căldură în prag de iarnă.

„În condiţiile de faţă, grupul de consilieri PSD Arad va cere convocarea unei şedinţe extraordinare a CLM în care administraţia locală să ofere populaţiei şi presei explicaţii veridice şi să nu mai încerce cosmetizarea sau ascunderea adevărului. Solicităm în acelaşi timp înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru clarificarea situaţiei societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local Municipal. Nu puteam să-i pedepsim pe arădeni pentru marea greşeală de acum câţiva ani, când s-a decis divizarea CET Arad, moment în care primarul a oferit argumente mincinoase, cum ar fi obţinerea de fonduri europene. Divizarea a fost un experiment eşuat, iar arădenii au de plătit pentru o greşeală care nu le aparţine 100 de milioane de lei. În aceeaşi măsură, cetăţenilor nu le ţin de cald nici explicaţiile lapidare în presă ale viceprimarului şi cu atât mai puţin scuzele de ordin birocratic invocate de către consilierul PNL Lucian Riviș-Tipei. Pentru noi important este ca populaţia Aradului să nu rămână în prag de iarnă fără apă caldă şi căldură şi vom face tot ceea ce este omeneşte posibil în limitele legii pentru a evita acest fapt”, a mai spus liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal, Adrian Todor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.