Adrian Țolea: „Inflaţia creşte, Guvernul se împrumută în ritm alarmant. Datoriile rămân pe umerii românilor!”

Adrian Țolea: „Inflaţia creşte, Guvernul se împrumută în ritm alarmant. Datoriile rămân pe umerii românilor!”

Consilierul judeţean Adrian Ţolea atrage atenţia că prin creşterea accizelor la carburanţi asistăm doar la începutul unei crize interne, care va avea drept consecinţe directe scumpirea tuturor produselor şi scăderea puterii de cumpărare.

„Pentru a-şi acoperi măsurile falimentare, Guvernul PSD caută să atragă fonduri la buget cu orice preţ. Una dintre măsuri este tocmai creşterea accizei la carburanţi, ceea ce va duce la scumpiri în lanţ. Iar acesta este doar vârful «aisbergului» guvernării dezastruoase. Euro creşte în raport cu leul, inflaţia se face deja simţită, deficitul bugetar se accentuează”, a afirmat Adrian Ţolea

„Premierul-marionetă Tudose încearcă să-i liniştească pe români, împărţind creşterea accizei în două etape, pentru a se evita un impact major asupra populaţiei. Ce impact mai mare poate fi decât scumpirea carburanţilor cu 10% în doar o lună, etapele fiind 15 septembrie şi 1 octombrie. Automat, toate produsele se vor scumpi, iar inflaţia va înflori, fapt confirmat chiar de «metronomul» BNR, prin vocea guvernatorului Mugur Isărescu”, a completat Adrian Ţolea.

Pentru a completa imaginea sumbră a guvernării PSD, consilierul judeţean Adrian Ţolea subliniază că, până în prezent guvernele Grindeanu şi Tudose s-au împrumutat în acest an cu peste 10,3 miliarde de euro, iar până la sfârşitul anului se estimează că împrumuturile se vor ridica la circa 15,7 miliarde de euro.

 „Practic, Guvernul se împrumută cu un ritm de 553 de euro pe secundă. Toate aceste împrumuturi vor trebui decontate, iar «nota de plată» o vor achita tot românii”, a încheiat Adrian Ţolea.

*Potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, acciza la benzină va creşte de la 1.656,36 lei pe mia de litri la 2.035,40 lei pe mia de litri, iar cea la motorină de la 1.518,04 lei pe mia de litri la 1.897,08 lei pe mia de litri.

  1. Mottaciune iara ai aparut ???

    Raspunde
  2. Guvernul se imprumuta in ritm galopant, in curand vom fi la nivelul Greciei.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.