Adrian Țolea: „S-au scumpit energia şi carburanţii, primii paşi spre o reacţie în lanţ”

Adrian Țolea: „S-au scumpit energia şi carburanţii, primii paşi spre o reacţie în lanţ”

Consilierul judeţean Adrian Ţolea subliniază faptul că apar deja efectele majore ale unei guvernări care s-a bazat pe manipularea românilor, pe demagogie, însoţite de o proastă gestionare a banului public.

„După opt luni de guvernare, asistăm deja la primele repercusiuni majore asupra economiei, cauzate de un guvern care alternează între incompetenţă şi inconştienţă. Iată că, după energie, se scumpesc şi carburanţii, prin decizia Guvernului de a majora accizele, de la 1 septembrie. Prin aceste măsuri, preţul carburanţilor «la pompă» va creşte cu 10 procente. Or, se ştie că o majorare a preţului la combustibil provoacă scumpiri în lanţ. Sunt primele efecte majore ale acestei guvernări «după ureche», dar probabil că vor urma şi alte şocuri. Astfel, deja se confirmă previziunile specialiştilor, care prognozau un deficit bugetar considerabil mai mare decât cel anunţat, implicit pericolul unei inflaţii, care se va accentua în 2018”, a afirmat liderul liberal.

„Indiferent ce premier-marionetă stă în fruntea Guvernului, este clar că în spate se află politica lui Liviu Dragnea şi a PSD. Dacă după opt luni există deja pericolul unor scumpiri în lanţ, care va fi bilanţul guvernării Dragnea în 2020, la finele ciclului electoral? Este o întrebare pertinentă, dar care din nefericire ne arată drumul pe care ne duce această guvernare incompetentă”, a completat Adrian Ţolea.

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, acciza la benzină va creşte de la 1.656,36 lei pe mia de litri la 2.035,40 lei pe mia de litri, iar cea la motorină de la 1.518,04 lei pe mia de litri la 1.897,08 lei pe mia de litri.

  1. Pe parlamentarii psd arad nu-i intereseaza ca au venituri grase si slugicare-i transpor unde doreste sufletul lor.

    Raspunde
  2. psd si alde nu stiu, ca marirea salariilor si a pensiilor nesimtite duc in lant la cresteri de taxe si impozite respectiv cresterea preturilor, ei trebuie sa reduca numarul bugetarilor, sa recalculeze pensiile si salariile nesimtite

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.