Adrian Ţolea: „Vom ataca Ordonanţa «Primari luaţi cu japca» pe toate căile legale, chiar şi prin moţiune de cenzură”

Adrian Ţolea: „Vom ataca Ordonanţa «Primari luaţi cu japca» pe toate căile legale, chiar şi prin moţiune de cenzură”

Prim-vicepreşedintele Alianţei Creştin Liberale Arad, Adrian Țolea, a declarat, luni, că alianţa dintre PNL şi PDL condamnă ferm Ordonanţa „Primari luaţi cu japca” şi că ACL va ataca această ordonanţă de urgenţă pe toate căile legale.

„ACL consideră că ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Ponta legalizează traseismul politic al aleşilor locali este un atac la adresa democraţiei şi un pas făcut de PSD spre fraudarea alegerilor prezidenţiale. Ordonanţa emisă în dispreţul protestelor interne şi a semnalelor internaţionale este o nouă dovadă că PSD continuă şi accentuează practicile nedemocratice de dinainte de 2004. Ponta demonstrează că este capabil de orice abuz. Aşa cum a suspendat prevederile anti-migraţie pentru 45 de zile, ne putem aştepta ca într-o zi să suspende şi Codul Penal pentru 45 de zile. În 2006, prin consens, s-a legiferat stabilitatea politică, iar în 2014 Victor Ponta reinstituie traseismul politic. Victor Ponta încalcă regulile democratice exact înainte de alegeri, încercând să ajungă preşedinte al României prin suspendarea statului de drept pe o perioadă de 45 de zile. Prelungirea de la 10 zile la 45 de zile a perioadei în care aleşii locali îşi pot schimba opţiunile politice indică în mod explicit faptul că prezidenţiabilul PSD este disperat să îşi asigure susţinerea pentru alegerile din noiembrie, indiferent câte presiuni trebuie să facă asupra aleşilor locali pentru acest lucru”, a declarat Adrian Ţolea (foto).

Adrian Ţolea a explicat cum va acţiona Alianţa Creştin Liberală pentru a ataca sau pentru a combate efectele Ordonanţei lui Liviu Dragnea. Acesta a mai vorbit şi despre faptul că cele două partide care compun ACL vor iniţia o moţiune de cenzură în noua sesiune parlamentară.

„Alianţa Creştin-Liberală nu va face nici un fel de rabat de la lege şi decenţă politică. PNL şi PDL nu vor primi în rândurile lor nici un primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier local sau judeţean traseist. Nu vom face nici un demers de atragere a vreunui ales local migrator, beneficiar al acestei ordonanţe ruşinoase a guvernului Ponta. Vom apela la toate procedurile legale pentru a împiedica aplicarea acestei OUG şi îi solicităm Avocatului Poporului să sesizeze imediat Curtea Constituţională. De asemenea, ACL va ataca actul normativ în contencios administrativ, cu solicitarea sesizării Curţii Constituţionale şi suspendării OUG pentru perioada până la care se vor pronunţa judecătorii constituţionali. ACL va solicita Curţii Constituţionale ca, în situaţia în care ordonanţa este declarată neconstituţională, să fie anulate şi efectele acesteia. Orice ales local care din momentul intrării în vigoare a OUG îşi va schimba partidul politic să aibă obligaţia, după declararea neconstituţionalităţii OUG, să revină în partidul politic pe listele căruia a fost ales iar, în caz contrar, să se aplice prevederile legii actuale privind statutul aleşilor locali, şi anume să îşi piardă mandatul. Totodată, ACL va da un semnal politic la adresa Guvernului Ponta, printr-o moţiune de cenzură care va fi iniţiată pentru noua sesiune parlamentară ce începe astăzi. Tema moţiunii va fi discutată astăzi în cadrul şedinţei ACL”, a mai adăugat prim-vicepreşedintele ACL Arad, Adrian Ţolea.

Totodată, Adrian Ţolea a explicat şi care sunt acţiunile de atac în plan extern, ale Ordonanţei care permite primarilor să migreze: „Liderii grupurilor parlamentare ale ACL din Camera Deputaţilor şi Senat au înaintat o scrisoare ambasadelor statelor UE şi Ambasadei SUA prin care denunţă intenţia abuzivă şi nedemocratică a Guvernului Ponta de a legaliza pentru o scurtă perioadă migraţia politică a aleşilor locali. De asemenea, parlamentarii ACL au solicitat sprijinul Comisiei de la Veneţia în demersurile întreprinse pentru protejarea sistemului democratic din România. A fost sesizată Comisia cu privire la acţiunile întreprinse de către PSD în scopul fraudării alegerilor prezidenţiale din acest an şi a cerut sprijin pentru protejarea sistemului democratic din România. Totodată, a fost semnalat şi faptul că, urmărind acelaşi obiectiv al fraudării alegerilor prezidenţiale, PSD a modificat recent, tot prin ordonanţă de urgenţă, o lege organică, favorizând, în acest fel, turismul electoral şi votul multiplu. Atât Ambasada SUA, cât şi liderul PPE, Joseph Daul, au transmis semnale clare la adresa Guvernului Ponta, arătându-şi îngrijorarea faţă de această ordonanţă şi în special a momentului în care a fost emisă”.

  1. Felicitari!
    Faceti-va simtita prezenta!
    Nu lasati comunistii sa ajunga sa ne distruga tara mai mult decat au facut-o pana acum.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.