AFIRMAŢII ŞOCANTE ale ministrului Agriculturii despre ceea ce importă şi consumă românii: PEŞTE CU VIERMI şi CARNE DE VITĂ VECHE DE 40 DE ANI

AFIRMAŢII ŞOCANTE ale ministrului Agriculturii despre ceea ce importă şi consumă românii: PEŞTE CU VIERMI şi CARNE DE VITĂ VECHE DE 40 DE ANI

În plin scandal legat de carnea (presupus) expirată de la PROFI Arad, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a afirmat că România „este o piaţă în care importatorii se orientează şi aduc produse la sfârşit de termen de valabilitate sau chiar depăşit”.

Potrivit acestuia, „în România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet, se schimbă saramura la brânză iar brânza se bagă din nou la vânzare”, menţionând, în acelaşi timp, că „statul nu-şi face datoria, ANPC-ul (n.r. – Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului) nu şi-o face”.

Irimescu a declarat că România „este o piaţă de mâna a zecea, nu se eviscerează, pentru că asta ar însemna mână de lucru. Aşadar, pentru România, se lasă aşa, se congelează în principiu, doar că, până ajunge să se congeleze, viermii pot să migreze în muşchi şi ăsta este un peşte contaminat”.

„Până la aderare, irlandezii aduceau un astfel de peşte în România, la un preţ foarte scăzut, şi am reuşit să îi blochez atunci. Nimeni nu îi controlează. A fost carne de vită congelată de 40 de ani care a ajuns în România”, a afirmat Achim Irimescu, citat de Realitatea.net, care citează Ziarul Financiar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.