Ai această plantă în curte? Scapă REPEDE de ea! Riști să fii AMENDAT cu 50.000 de lei

Ai această plantă în curte? Scapă REPEDE de ea! Riști să fii AMENDAT cu 50.000 de lei

O plantă care crește pe toatate terenurile din România le-a dat bătăi de cap deputaților și senatorilor, care au gândit un proiect prin care oamenii sunt nevoiți să distrugă buruiana.

Potrivit proiectului, cei care deţin terenuri trebuie să distrugă cel puţin o dată pe an ambrozia de pe el. Altfel risca amenzi între 1.500 şi 10.000 de lei – în cazul persoanelor fizice – şi între 10.000 şi 50.000 de lei, în cazul celor juridice.

Ambrozia creşte în voie în toate localităţile din România, mai ales la sfârşitul verii. Iubitoare de bioxid de carbon, aşa-numita „iarba de paragina” provoacă însă multe alergii, unele extrem de severe, notează Frip.ro.

„Legea impune efectuarea acestor lucrări cel puţin o dată pe an şi îşi doreşte a fi o metodă de prevetie foarte eficientă”, explica, anul trecut, deputatul liberal Ionuţ Stroe, inițiatorul legii anti-ambrozie.

Legea anti-ambrozie a fost depusă la Senat în data de 19 aprilie și, între timp, mai mulți parlamentari sau alăturat deputatul liberal Ionuţ Stroe.

Sursa: Frip.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.