Vrei CREDIT pentru casă? Guvernul VINE ÎN SPRIJINUL TĂU: STATUL GARANTEAZĂ 50%, BANCA TAIE 15% DIN DATORIE

Vrei CREDIT pentru casă? Guvernul VINE ÎN SPRIJINUL TĂU: STATUL GARANTEAZĂ 50%, BANCA TAIE 15% DIN DATORIE

Guvernul vrea să garanteze jumătate din datoria convertită în lei a românilor care au luat credite imobiliare în valută.

Prin acest proiect de lege, cetăţeanul e încurajat să îşi transforme în lei creditul pe care îl are în valută, în ideea că banca îi va tăia 15% din datorie. Ce motivaţie are banca să dea acest discount de 15%? Aceea că statul garantează 50% din suma datorată.

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe au prezentat, marți, în faţa Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor proiectul de lege care prevede ca statul să acorde garanţii de 50% în momentul în care un beneficiar vrea să îşi convertească creditul din franci elveţieni în lei, potrivit Digi24.ro

Este o garanţie similară cu cea acordată de stat în cazul creditelor de tipul „Prima Casă”.

Clientul va putea să meargă la bancă şi, dacă va respecta condiţiile impuse de bancă, va putea să ceară conversia creditului din valută în lei, iar la acest credit transformat să se aplice un discount de 15%.

Creditul rezultat în urma acestei reduceri cu 15% va fi garantat în proporţie de 50% de stat. Acest lucru înseamnă că statul va acoperi 50% din riscul de nereturnare a creditului.

Deputaţii au subliniat că nu este vorba în special despre franci elveţieni, pentru că statul nu poate face proiecte cu dedicaţie pentru o anumită valută.

Proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumator a fost iniţiat de 131 deptaţi şi senatori.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.