Ai mașină cu geamuri fumurii? Se schimbă LEGEA. Cum te va AFECTA asta!

Ai mașină cu geamuri fumurii? Se schimbă LEGEA. Cum te va AFECTA asta!

Posesorii de autoturisme cu geamuri fumurii riscă amenzi dacă nu respectă legea.

În acest moment legea prevede că doar la geamurile din spate pot fi lipite folii întunecate. Potrivit normelor în vigoare, șoferii care au folie prea întunecată sau care nu este omologată RAR riscă amenzi de până la 2.000 de lei și ridicarea talonului.

Mai nou se vorbește despre schimbarea regulilor privind parbrizul, astfel încât foliile să poată fi mai întunecate și pentru geamurile din față.

„Legislația este în curs de schimbare pentru a fi armonizată cu cea aplicabilă în Uniunea Europeană, astfel încât și transparența pentru parbriz va fi coborâtă la 70 la sută”, a declarat Cristian Bucur, de la Registrul Auto Român (RAR) pentru stirileprotv.ro.

Potrivit Registrului Auto Român, geamurile mașinii vin încă din fabrică, inclusiv geamurile din față, cu o opacitate de aproape 20 % și trebuie acordată o atenție sporită opacității foliei, pentru a nu depăși limita de 30%.

  1. Legi peste legi, astia atata strang de curea pana se satura romanul de cacatul lor infect si ies iar in strada la impuscat 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.