Ai plătit ASIGURĂRI de SĂNĂTATE? Vei primi BANII ÎNAPOI pe ultimii 4 ANI

Ai plătit ASIGURĂRI de SĂNĂTATE? Vei primi BANII ÎNAPOI pe ultimii 4 ANI

Potrivit unei legi publicate săptămâna trecută în Monitorul Oficial, cei care au plătit asigurări de sănătate în ultimii patru ani vor primi banii înapoi.

Cei care au plătit deja contribuţia la Fisc vor putea solicita restituirea banilor, dacă nu au alte datorii către bugetul de stat. Cele șapte categorii de contribuabili beneficiază de anularea contribuției de asigurare socială de sănătate datorată începând din 2012 și până pe 31 ianuarie 2015.

Iată beneficiarii:

  1. Copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani dacă au fost elevi, absolvenţii de liceu până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenţi.
  2. Tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care au provenit din sistemul de protecţie a copilului
  3. Soţul, soţia şi părinţii care nu au avut venituri proprii şi care se aflau în întreţinerea unei persoane asigurate;
  4. Persoanele persecutate politic de fostul regim comunist;
  5. Persoanele cu handicap
  6. Bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate
  7. Femeile însărcinate şi lăuzele, dacă nu au realizat venituri asupra cărora s-a datorat contribuţia sau au avut venituri sub salariul de bază minim brut pe economie.

Persoanele care beneficiau de asigurat fără plată CASS, au dreptul să solicite ANAF restituirea sumei. Restituirea se face la cerere, dar dacă persoana respectivă, care trebuie să-şi recupereze banii, are datorii restante la bugetul de stat, mai întâi vor fi stinse acele datorii, urmând să-i fie restituită numai diferenţa, dacă aceasta există.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.