ALARMANT! În România, la fiecare 3 secunde o femeie este agresată

În România, la fiecare 3 secunde o femeie este agresată, susţine deputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al PNL.

„Idei precum «O palmă nu a omorât pe nimeni» sau «Unde dă tata crește», care țin de violența în familie, nu mai pot fi valabile. Cifrele arată că bătaia nu e tocmai «ruptă din rai», așa cum spuneau bătrânii. 82.000 victime și 800 de decese s-au raportat oficial între 2004 și 2011 ca urmare a violenței în famile. Gravitatea situației nu este dată numai de aceste date statistice, unele fiind subestimate sau incorecte din cauza fricii față de consecințe a femeilor agresate, din lipsa studiilor în domeniu etc.”, consideră deputatul liberal.

Andreea Paul spune că discriminarea de gen și violența în familie sunt epidemii globale intolerabile care nu țin nici de bogăție, nici de sărăcie. Unele țări au intervenit cu politici ferme pentru prevenție, protejarea și reabilitarea victimelor, iar altele o fac doar declarativ sau persistă în eroarea negării și a inacțiunii. Tăcerea, rușinea, frica și indiferența transformă adesea violența în familie în subiect tabu.

Andreea_Paul

„Din 2008 nu a mai fost făcut, în România, niciun fel de studiu privind violența în familie din lipsa fondurilor alocate cercetării sociale. Abia în 2014, a fost lansat Programul START cu finanțare europeană: «O viață de calitate în siguranță» – în valoare de 38.7 mil. lei – adică 2 lei pe locuitor, atât cheltuie statul român pentru această problemă gravă.

Înaintăm anevoios. Interesul public față de această epidemie, care nu cruță nicio țară și nicio clasă socială, este scăzut la noi. La o simplă căutare pe internet – «violență în familie», «violență domestică» –, Google a returnat 251 de rezultate în 2014, cu un avans mic față de acum 10 ani: 197 de rezultate în 2004, imediat după apariția primei legi în domeniu (în anul 2003).

Suntem, așadar, martorii a zece ani caracterizați de lipsă de experiență, de erori publice în acest domeniu, dar și de dezinteres față de suferințele româncelor”, a afirmat deputatul Andreea Paul, precizând că pe agenda de lucru a Camerei Deputaților se află, din nou, în dezbaterea parlamentară o propunere de modificare a cadrului legislativ în acest sens.

  1. Andreea Paul, nu isi mai recomanda numele de Vass, probabil pentru ca romanii sa uite cine a fost ea in guvernul Boc. Aceast personaj care a facut parte din guvernul rusinii nationale acum vine si ne ofera lectii. Sunt total impotriva violentei, nu doar a violentei impotriva femeilor, sunt impotriva violentei in general. Dar o astfel de campanie pubilica de constientizare nu poate fi promovata de astfel de persoane profund corupte moral. Desi romanii au memorie scurta, aceasta doamna poarta pacatele participarii la cea mai crunta guvernare de dupa cel de aldoilea razboi mondial. Sa va fie rusine ca aveti tupeul sa mai veniti in fata oamenilor, si cu numele schimbat pentru a nu fi recunoscuta…rusinos

    Raspunde
  2. Şi ce dacă iniţază Vass campanie antiviolenţă femei crezi că bărbaţii nu vor mai agresa femei în continuare. Nu o vor face în plină stradă dar se duc la casă unde îi trageo bătaie cruntă. Chiar cred că e aşa de uşor să opreşti violoenţa şi în plus imaginea de mai sus este luată de la o emisiune care încearcă să vadă dacă trecătorii vor interveni în cazul unei agresiuni.

    Raspunde
  3. suntem slabi, intotdeauna am fost. l-am impuscat pe Ceusescu pentru ca ne-au manipulat altii, dar lasam toate gunoaiele sa fure tot din tara. asta e poporul, e ignorant, e docil, e moale si las. Chiar daca va supara, asta e adevarul si atunci normal ca toti smecherii se cred zmei, pentru ca nu ii pune nimeni la zid si le trage un glont in cap. e daca ar stii ca asta pot primi chiar crezi ca ar mai fura cineva sau ar face ce a facut Boc cu propria tara? Nu cred. Ne sufocam de atatea drepturi ale omului si europenizare, povesti, dar dreptul poporului roman asupra destinelor sale? asta trebuie sa ne preocupe nu altceva…

    Raspunde
  4. doamna se baga si ea în seama ca e am greu în opoziție.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.