Alegi să NAȘTI PRIN CEZARIANĂ? La ce RISCURI este expus BEBELUȘUL TĂU

Alegi să NAȘTI PRIN CEZARIANĂ? La ce RISCURI este expus BEBELUȘUL TĂU

În ziua de astăzi, tot mai multe femei aleg să nască prin cezariană, din diverse motive. Fie medicale, fie din teamă față de o naștere natural și riscurile ei, cezariana a devenit opțiunea preferată de foarte multe mame din întreaga lume.

Deși din anumite puncte de vedere este o opțiune mai „ușoară”, ceea ce multe femei nu știu este că bebelușul lor este supus unor riscuri mai mari, spre deosebire de cei care se nasc pe cale naturală.

Experții de la Universitatea Alberta din Canada au făcut studii ample în care au analizat bacteriile din intestinul a peste 20 de copii sănătoși, în vârstă de patru luni.

Cei care se nasc pe cale naturală sunt expuși unor bacterii în timp ce sunt expulzați din pântecul mamei, iar apoi același lucru se întâmplă când sunt alăptați. Acestea sunt niște bacterii sănătoase care ajung în intestin și îi feresc de foarte multe boli.

Bebelușii născuți prin cezariană nu sunt expuși acestor bacterii, iar flora lor intestinală este diferită. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra sănătății lor pe termen lung, având un risc mai mare să dezvolte boli precum astmul, diabetul de tip 1 sau să sufere de obezitate.

Sursa: Reuters

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.