UPDATE/ Alertă de POLUARE pe Mureș! Pompierii și angajații ANAR au intervenit în zona localității CĂPRUȚA

UPDATE/ Alertă de POLUARE pe Mureș! Pompierii și angajații ANAR au intervenit în zona localității CĂPRUȚA

Pompierii și angajații Administrației Naționale Apele Române au montat astăzi pe cursul Mureşului, în zona localității Căpruța, baraje absorbante în încercarea de a stopa pata de ulei formată vineri seara, în urma unei deversări accidentale ce a avut loc la Termocentrala Iernut.

Un echipaj al Detașamentului de Pompieri Arad și unul al Secției de Pompieri Barzava s-au deplasat în această dimineață în zona localității Căpruța, la solicitarea Administrației Naționale Apele Române (ANAR).

„La solicitarea Administrației Naționale Apele Române, Direcția Ape Mureș, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Arad și unul al Secției de Pompieri Barzava, un ofițer și șapte subofițeri, cu două bărci, au executat o misiune de sprijin pentru întinderea barajelor absorbante pe Râul Mureș în zona localității Căpruța”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Barajele sunt dispuse oblic astfel încât uleiul care nu se absoarbe să fie ghidat spre mal, de unde urmează să fie scos cu ajutorul unor pompe de absorbţie.

UPDATE/ Misiune îndeplinită

După patru ore de muncă dificilă, cele două echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au reușit montarea barajului absorbant pe râul Mureș, în zona localității Capruta.

Misiunea a fost dificila din cauza cotelor mari ale râului și a vitezei mari de curgere.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.