ALERTĂ DE TERORISM pe aeroporturile din Europa: al Qaida plănuiește să doboare avioane!

ALERTĂ DE TERORISM pe aeroporturile din Europa: al Qaida plănuiește să doboare avioane!

Aeroporturile din Marea Britanie sunt în alertă după ce serviciile americane au avertizat că teroriştii din Siria şi Yemen lucrează la bombe avansate cu care ar putea pătrunde în avioane şi le-ar putea doborî.

Auroritățile britanice au anunţat, miercuri, că măsurile de securitate au fost sporite pe aeroporturi, în urma informaţiilor primite de la securitatea americană, potrivit The Guardian.

Securitatea urmează să fie sporită şi pe alte aeroporturi din Europa, după ce serviciile au obţinut informaţii potrivit cărora membrii al Qaida din Siria şi Yemen şi-au unit forţele pentru a construi dispozitive explozive avansate care pot trece de aparatele de detectare şi care sunt capabile să doboare o aeronavă.

Serviciile americane nu au precizat, cu exactitate, ce aeroporturi şi țări vor fi afectate şi nu au menţionat nici în ce constau măsurile de securitate suplimentare.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Transport din Marea Britanie a declarat că schimbările nu vor afecta foarte mult pasagerii, dar că nivelul ameninţării este unul ridicat, ceea ce înseamnă că un atac terorist este posibil.

Foto: dailymail.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.