ALERTĂ METEO! Cod PORTOCALIU de NINSORI în mai multe județe din ȚARĂ. Vezi HARTA

ALERTĂ METEO! Cod PORTOCALIU de NINSORI în mai multe județe din ȚARĂ. Vezi HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţă, o avertizare meteo de vreme rea, valabilă pentru 15 județe din țară.

Conform ANM, în jumătate de țară se va institui cod portocaliu și cod galben de ninsori viscolite.

În următoarele 24 de ore, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. 
Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.
În a doua parte a nopții de joi spre vineri și în cursul zilei de vineri, în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

Începând de vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

 

harta_meteo_poza_buna_46136200

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.