Aleșii locali au aprobat finanțarea pe bază de tarif a Serviciului de salubrizare

Aleșii locali au aprobat finanțarea pe bază de tarif a Serviciului de salubrizare

Consilierii locali s-au reunit astăzi într-o ședință publică extraordinară. Primul punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind unele măsuri de reglementare a activității de salubrizare menajeră, în considerarea calității de membru activ al Municipiului Arad în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de gestionare a deșeurilor – Județul Arad“, proiect care a fost aprobat în unanimitate.

În raportul de specialitate anexat proiectului se arată că: Pe perioada aprilie 2001-iulie 2011 în municipiul Arad a fost stabilită taxă specială de salubritate. Prin utilizarea taxei speciale, în timp, au fost acumulate datorii către operatorii serviciului de salubrizare. În anul 2011 datorită dificultăţilor întâmpinate în desfăşurarea serviciului, înregistrarea de datorii către operator, imposibilitatea recuperării taxei speciale de salubritate de la un număr tot mai mare de persoane fizice declarate insolvabile şi de persoane juridice pentru care era deschisă procedura insolvenţei, gradul scăzut de colectare a taxei speciale de salubritate etc., prin HCLM nr.175/2011 taxa specială de salubritate a fost abrogată şi înlocuită cu tariful de precolectare, colectare, transport şi depozitare a deşeurilor municipale“.

Așadar, datorită faptului că serviciul de salubrizare menajeră, pe bază de tarif și prin încheierea de contracte de prestări servicii direct între beneficiari, persoane fizice și juridice, și prestatorul serviciului de salubrizare, se desfășoară corespunzător, s-a propus și s-a aprobat finanțarea pe bază de tarif a Serviciului de salubrizare al municipiului Arad.

 

 

Av

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.