Alexandru Şipoş: „Dorim să identificăm o serie de probleme ale arădenilor”

Alexandru Şipoş: „Dorim să identificăm o serie de probleme ale arădenilor”

Arădenii se arată dispuşi să participe la consultări în consiliile de cartier, ce ar putea fi înfiinţate în Arad pentru asigurarea unei mai bune comunicări cu administraţia locală, inclusiv în privinţa problemelor urgente care apar, informează Alexandru Șipoș, co-fondator al Asociației pentru Reforma Civică și Democrație (ARCD).

Potrivit acestuia, modelul nu este românesc, ci occidental sau nord-american şi urmăreşte asigurarea unei mai bune comunicări cu cetăţenii.

„Arădenii sunt mulţumiţi, în general, de modul în care funcţionează administraţia, dar absolut nemulţumiţi de comunicarea cu aceasta”, a declarat Alexandru Şipoş.

El a spus că astfel de consilii de cartier au fost înfiinţate în mai multe oraşe din Ardeal iar acest demers este evident în favoarea locuitorilor acestora.

„Cetăţenii sesizează mult mai repede problemele, le duc în faţa administraţiei şi produc dezbateri locale. Nu câştigă întotdeauna, dar uneori aduc pe agenda administraţiei locale problemele lor, tocmai de aceea considerăm că aceste dezbateri şi cercetări sunt şi un stimulent pentru organizaţiile neguvernamentale de a se implica în viaţa bucureştenilor. Este vorba şi de ceea ce numim competenţă civică, de deschiderea faţă de problemele oraşului. Numai că cetăţenii nu se pot deschide în mod natural, ei trebuie ajutaţi, este un exerciţiu pe care îl facem împreună cu administraţia. Dorim să identificăm o serie de probleme ale arădenilor, respectiv disponibilitatea lor de a participa, alături de administraţia locală, la luarea deciziilor. Pe de altă parte, vrem să identificăm mijloacele prin care se poate realiza această participare dar şi poziţia cetăţenilor privind reforma administraţiei în Arad. Avem deschidere către toți arădenii care vor să participe la aceasta noua construcție și ii așteptăm sa ne contacteze la adresa de e-mail: reformacivica@gmail.com, susține Alexandru Șipoș, co-fondator al ARCD.

  1. Opriti vandalizarea parcurilor! Noaptea oameni certati cu legea , distrug bancile si locurile de joaca pentru copii. Politia Locala trebuie sa ia masuri si sa organizeze patrule de noapte.Nu trebuie lasati ca niste derbedei sa-si bata joc de banii aradenilor.

    Raspunde
  2. Invazia si agresivitatea cersetorilor si aurolacilor ar trebui sa dea de gandit autoritatilor locale inclusiv parlamentarilor.Vad ca nu se ia nicio masura pentru stoparea acestor fenomene.

    Raspunde
  3. Gospodaria Locala” AR FI BINE SA VA DEPLASATI DIN BIROURI” si sa monitorizati si sa reparati pagubele produse. Nu va jucati cu banii aradenilor gandindu-va cum sa organizati noi licitatii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.