Alpiniștii care au plecat să cucerească muntele Annapurna din Himalaya ajung astăzi în Tabăra de Bază

Alpiniștii care au plecat să cucerească muntele Annapurna din Himalaya ajung astăzi în Tabăra de Bază

Arădeanul Zsolt Torok alături de cei trei alpiniști cu care a plecat în urmă cu câteva zile să cucerească muntele Annapurna din Himalaya ajung astăzi în Tabăra de Bază de pe versantul Nordic. Cei patru Zsolt Torok, Cristian Tzecu, George Porancia şi Cătălin Neacşu au luat cu ei 50 de kilograme de echipament, emoţii, optimism şi speranţe fără margini.

„Suntem în Kathmandu, aceast loc extraordinar de unde toate expediţiile pornesc spre munţii cei mari. Ne pregătim să plecăm spre Pokhara şi miercuri vom ajunge la Tabăra de Bază de pe versantul Nordic al Annapurnei. Ne-am completat echipamentul şi mâncarea şi am aranjat transportul bagajelor spre Tabăra de Bază. Trebuie să fim atenţi cu orice detaliu. Din 4 aprilie vom fi doar pe munte, unde vom începe procesul amplu de aclimatizare!”, a scris George Porancia pe site-ul de socializare Facebook.

Vorbim despre prima expediţie românească pe Vârful Annapurna. Zsolt Torok este cel care, anul trecut, a condus prima expediţie românească pe Nanga Parbat, în ciuda a meninţării teroriste care plana în masivul pakistanez. Zsolt face alpinism de 26 de ani.

George Porancia este meteororlog la Vârful Omu. Cătălin Neacşu este managerul unei firme, iar Cristian Tzecu este artist fotograf. Muntele spre care se îndreaptă are 8.091 de metri înălţime şi este în top 5 cele mai periculoase vârfuri din lume. Până acum, a fost atins de mai puţin de 200 de persoane.

Expediţia înseamnă, pe lângă pregătirea fizică şi psihică, şi costuri importante. Peste 40.000 de euro: pentru diverse taxe şi echipamente speciale.

 FOTO: Facebook 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.