AMNISTIA FISCALĂ pentru mame şi pensionari, ADOPTATĂ de Guvern

AMNISTIA FISCALĂ pentru mame şi pensionari, ADOPTATĂ de Guvern

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, două proiecte de lege referitoare la amnistia fiscală pentru mame şi pensionari,care prevăd ca „Toate debitele pe care un pensionar sau o mămică le are de plătit către bugetul de stat sau la bugetul asigurărilor sociale, dacă nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plată”, potrivit anunțului făcut de ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Până în prezent, sunt peste 20.000 de pensionari în această situaţie, pentru care s-au constituit debite în cuantum de 65 de milioane de lei și aproape 12.500 de mămici. Aceste categorii sociale vor fi scutite de la plata debitelor cu condiția ca greșelile să se fi produs independent de voința lor.

La deschiderea şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta a susţinut că nu e cazul că bătrânii să îşi ia viaţa din cauza datoriilor la stat care s-au acumulat din cauza greşelilor făcute de funcţionarii publici.

„Eu cred că e datoria Guvernului să facă această propunere şi, dacă Parlamentul o va adopta, trebuie să dăm un mesaj către aceşti oameni să nu intre în panică, să nu comită gesturi extreme şi să nu creadă că toată viaţa li se termină din cauza unor funcţionari care nu şi-au făcut bine treaba”, a declarat Victor Ponta.

El a adăugat faptul că Parlamentul poate „să mai includă eventual” alte categorii de persoane care se confruntă cu „probleme similare”.

În ultima lună, cinci bătrâni s-au sinucis de teamă că vor ajunge după gratii, din cauza anchetei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul pensiilor falsificate.

În acelaşi timp, mai mulţi medici, acuzaţi că au eliberat ilegal decizii de pensionare, au fost trimişi în judecată pentru luare de mită.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.